imageNema spajanja „Poleta” I “Vidraka” bar u ovoj godini. Poslovanje Poleta branio čovek SPS-a Milorad Ilić iako je preduzeće po koalicionom sporazumu pripalo SNS-u.

Na poslednjoj sednici Skupštine nije bilo ni reči o spajanju dva preduzeća, JKP „Polet” i JKP „Vidrak”. Nije bilo reči čak ni o mogućnosti koju je u javnost izneo sekretar Skupštine Djordje Pavlović da bi Polet mogao biti spojen sa „Agrorazvojem”. Nije bilo reči ni o čemu o čemu je ranije mnogo govoreno i što je uostalom , kako je navedeno na sednici Skupštine, bio razlog za obaranje konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak”. S obzirom da je program poslovanja za 2018. godinu usvojen, jasno je bez daljeg tumačenja, da od spajanja bar u 2018. godini nema ništa.
Ipak bilo je zanimljivo da je u odbranu ovog preduzeća stao predsednik Skupštine Milorad Ilić, koji partijski i koaliciono gledano nema nikakve veze sa njegovim poslovanjem s obzirom da se JKP „Polet” nalazi na kvoti SNS-a. Dok je Ilić propustio da stane u odbranu JKP Toplana gde je rasprava vodjena više od sat vremena , sa izvesnom lakoćom branio je kadrovska rešenja koalicionih partnera dok je koalicioni partner mudro ćutao o svemu. Ilić je za govornicom rekao da je vd direktor pokazao rezultate na ranijem obavljanju te dužnosti i slično potvrdio i za predsednika NO Prvoslava Adžića. Ni jedno ni drugo rešenje nisu predlog SPS-a već SNS-a koji nije na ovu temu ništa rekao.
Ilić je zaboravio da Skupštini predoči da je Prvoslav Adžić 11 godina bio direktor Poleta sa naplaćenih 5 miliona dinara sudskom presudom zbog nelegitimnog otpuštanja , bio je predsednik sindikata i član Nadzornog odbora sa tri lokala u svom vlasništvu na Novoj pijaci. Ilić je zaboravio da Skupštinu i svoje partijske kolege podseti na optužbe koje je Adžić svojevremeno izneo protiv Ilićevog partijskog kolege Stanka Terzića dok je bio grradonačelnik, za partijsko zapošljavanje u „Poletu“. U izjavi VTV tada šef pijace u Beloševcu Prvoslav Adžić kaže : „ Što reče jedan koga su doveli tako partijski , kaže, da sam znao da kažem tati , čim se majka porodila da me donesu u „Polet“, tu je najlepše. Eto to je jednostavan primer jednog racionalnog čoveka koji kaže da sam znao to bih uradio“. Adžić za pratijsko zapošljavanje dalje okrivljuje gradonačelnika Stanka Terzića tvrdeći da se zapravo zapošljavanjem obezbedjuje podrška vladajućoj većini .
Tadašnji direktor „Poleta“ Dragan Branković koji je smenjen zbog mnogo manjeg duga nego što je dug Poleta u poslednje dve godine u izjavi za Vamediu je rekao : „ Mi nismo imali nikakvih zapošljavanja . Čak imamo pravo da zaposlimo po Ugovoru i to pravo nismo iskoristili . Slučaj Adžića nam je itekako poznat jer to je čovek koji ne miruje . Svaki dan mi imamo po jednu inspekciju koju on šalje. Nemamo ništa protiv neka oni rade svoj posao mi ćemo svoj dobro je da postoji kontrola. Zatrpani smo sa preko 100 pitanja koje nam je isti uputio po osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja i na svako odgovaramo. Nemamo mi šta da krijemo“.
Moguće je da Ilić nije znao ni za izjavu tadašnjeg direktora Brankovića datu 4. novembra 2014.godine u kojoj kaže:“ Medjutim mi imamo drugi problem u koji nas upravo dovodi Adžić. Zarade su se u „Poletu“ ranije isplaćivale 15 dana ranije , medjutim po nalogu ministarstva što se odnosi na sva javna preduzeća mi smo do sada trebali da izmenimo član 51 u pravilniku o radu kako bi isplatu radili u skladu sa zakonom . On nije devet meseci dozvolio izmenu tog člana jer je tvrdio da je to samovolja kako bi se povećala likvidnost. Pre toga išla je akontacija 5. u mesecu, a 20 isplata . Počeli smo isplatu po novom da samo jednom u mesecu dakle 20 ide plata on se nije složio i nije dao izmenu u Pravilniku . Morali smo da nadomestimo tih 15 dana razlike i to smo radili isplatom na svakih 7 dana . I kad smo postigli dinamiku isplate opet je bio problem . Zatražio je sada sa pozicije predsednika sindikata da se potpiše kolektivni ugovor , a po zakonu dok je taj proces u toku nemoguće je menjati Pravilnik. Mi imamo ozbiljan problem zbog toga“.

Ilić je propustio da u hvalospevu o predsedniku NO kaže i da je Adžić javnosti bio poznat po podatku koji je tada izneo Branković, da je isti pored plate naplaćivao i 6000 dinara po osnovu putnih troškova jer je tvrdio da od mesta stanovanja u Brdjanima do Beloševca gde je bio šef stočne pijace, menjao dva prevoza.
Braneći izbor svojih koalicionih partnera Ilić kaže da je Adžić izgradio Novu pijacu, dodajući, doduše novcem Opštine, ali, da li namerno ili slučajno izostavlja činjenicu da je JKP Polet godinama imao problem zbog činjenice da su lokali prodati bez tehničkog prijema objekta , a nisu ni katastarski izdeljeni zbog čega vlasnici lokala nisu mogli da se uknjiže i zbog čega su javno negodovali.
Ostali odbornici SPS-a su ćutali na sednici, ćutao je i SNS , ali je Ilić zaključio raspravu . Koji su razlozi da Ilić predje preko uvreda nanetih svojevremeno svojoj partiji i svom partijskom kolegi , nisu poznati.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login