imageValjevska javna preduzeća svake godine su u sve gorem stanju i položaju, tvrde demokrate. Po njihovom mišljenju nema nijednog razloga za vidjeno ponašanje predsednika Skupštine na poslednjoj sednici gradskog parlamenta.“On je čovek relikt prošlosti i razumemo da se zalaže za jednoumlje i progon neistomišljenika na to je navikao, ali mi ćemo se boriti protiv toga“, poručile su demokrate.

Predsednik GO DS-a i odbornik u Skupštini grada Slobodan Pavlović podsetio je još jednom javnost na velike gubitke preduzeća „Polet“. „U 2016. godini gubici 9,3 miliona dinara, u 2017. godini 3,5 miliona dinara, u zbiru 12,8 miliona dinara. Zbog čega je gradsko rukovodstvo sve ovo dozvolilo? Zašto je dozvolilo da toliko vremena takav direktor provede na tom položaju? Ovaj čovek koji je sada došao mislim da ne može ništa da reši. Jednostavno nema prostora za to. Gubici od 12,8 miliona dinara to je preko 110 000evra. To preduzeće nema prostor da nešto izmenei ijedino šrešenje je da grad preuzme dva ili tri zaposlena , socijalni programi jer ovako će vrlo brzo doći do nelikvidnosti“, kaže Pavlović. On je podsetio i na smanjenje sredstava za JKP Vidrak.“Sa 33 miliona na 12,5 i zelenilo oko 20 miliona videćemo da li će „Vidraku“ tu pripasti i 10 miliona. Da nije bilo povećanja cene oni bi bili u ozbiljnom problemu. Tu je i „Toplana“ gde nema boljitka dok se ne priključe sve republičke institucije , a tražiti rešenje alternativnim načinima grejanja je pogrešno pre svega jer nema dovoljno resursa. JKP „Vodovod“ najavljuje velike investicije , ali opne zavise od budžeta grada. Budžet grada u ovom trenutku ima nepokrivenih 511 miliona dinara. A zašto? Zato što su to sredstva predvidjena od prodaje nepokretnosti. Koliko je poznato još nijedan oglas nije dat za prodaju bilo čega“, navodi Pavlović.
Demokrate konstatuju da je licemerje činjenica da je SNS svojevremeno na svojim konferencijama za novinare kritikovao činjenicu da je plaćan poseban operater za košenje trave ,a s ada je to upravo uveo ponovo SNS. S druge strane ulaganje grada u PU Milica Nožica je preterana potrošnja. „ U 2016. godini učešće grada u ovoj ustanovi je bilo 256 miliona, 2017.god učešće grada je 404 miliona ,a 2018. Učešće 450 miliona . Dakle povećanje od 154 miliona od 2016. God do 2018 dinara, to je 1,3 miliona evra . jedan deo ide za plate , a gde ide ostalo? Nerma novog obdaništa, nema drastičnog povećanja kapaciteta , zato grad mora da se pozabavi ovim preduzećem. Očito sjedne strane imamao nekog ko troši , a na drugoj starni imamo preduzeće koje ne može da investira“, kaže Pavlović.
O atmosferi na poslednjoj sednici govorio je odbornik Duško Rakić koji je konstatovao da su pretpostavke DS-a o dužini trajanja sednice. „Posebno je bila interesantna nervoza predsednika Skupštine. Ja ne znam šta je on želeo da za dva sata završimo 50 tačaka? Da pretrčimo preko svega i o tome ne govorimo? Videla se očita nervoza predsednika Skupštine i jedno neprimereno ponašanje s obzirom na ozbiljnost same sednice. Tu se dobacivalo konstatno , ono što je govoreno prevodjeno je u šalu. To pokazuje da oni ozbiljno ne doživljavaju ovi grad. To pokazuje i činjenica danas je predsednik Skupštine optužio da smo protiv planova i razvoja grada. To je neozbiljno i neodgovorno. Upravo naše učestvovanje u raspravi davanje predloga i ideja pokazuje koliko smo mi zainteresovani i spremni za razgovor u cilju poboljšanja“, rekao je Rakić.
Demokarate navode da su upravo oni predložili teme koje su ozbiljne , ali ih je vladajuća većina odbila da bi posle u tački o Toplani svi pričali o tome. „To su teme koje se ne mogu izbeći. Ova vlast nema osećaja ni za ono što je bitno i važno ni na samoj sednici. Priče da mi volimo da se slikamo i snimamao pa mi bi radili na televiziji da je to u pitanju , ali mi se svi bavimo svojim poslovima. Nedopustivo je da prenos televizisjki koči, i na kraju ga nema uopšte. Ako nema javnosti za gradjane onda nema smisle da mi zasedamo, onda Veće može samo da odluči. Krajnje je vreme da predsednik Skupštine uozbilji malo svoj rad. On je malo čovek relikt prošlosti iz vremena kad su neistomišljenici proganjani i ta konstatacija da mi samo hoćemo da pričamo e onda razumemo. Nije čovek navikao na diskusiju i dijalog već ponovo želi da vrati vreme jednoumlja. E mi se borimo protiv toga i zalažemo za to da svako može da kaže svoje mišljenje“, rekao je Rakić.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login