imageValjevske demokrate ukazale su na potrebu opremanja industrijske zone i neopohodnost priključenja javnih ustanova na sistem toplovoda. Slobodan pavlović predsednik GO DS podsetio javnost na investicije koje je svojevremeno imala Demokratska stranka.

Konstatujući da je ova koalicija već šest godina na vlasti, predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović kaže da su pre nego što su došli na vlast mnogo toga obećali, a jedno od glavnih obećanja su bile grinfild investicije.“Obećavali su Ruse, Beloruse, zapadne investitore i ništa se od toga nije desilo. Rekli su nam otvoriće fabriku za preradu voća, ako ne otvore novu fabriku revitalizovaće Srbijanku. I vidite i sami ništa od toga“, kaže Pavlović.
On podseća da je za vreme vlasti DS-a u gradu po ovom pitanju mnogo toga uradjeno. „Doveli smo tri značajna investitora, Valy, Gorenje i Austroterm.Ta vlast je zaposlila 2400 ljudi , ova vlast nikoga. DS je kupila industrijsku zonu Stefil u decembru 2010. godine koja obuhvata 14 ha i 10 000 kvadrata hala, koje su bile zapuštene , ali su postojale. Sve su stavljene u funkciju. Koštala je 200 miliona dinara i od tih para namireni su radnici Stefila koji jetada bio u stečaju. I ova vlast je kupila industrijsku zonu za 197 miliona dinara mnogo udaljeniju od Stefila i neopremljenu i pitanje je kada će je opremiti“, kaže Pavlović.
Po mišljenju demokrata Valjevo u ovom trenutku nema dve važnije stvari od opremanja zone i smanjenja aerozagadjenja. Oni konstatuju i da rebalansa nema , a trebalo bi daga bude jer neće biti 511 miliona na prihodovnoj strani. Zato apeluju da kod smanjenja rashodne strane ne smeju biti smanjene pozicije za opremanje zone i aerozagadjenje. Za stavljanje industrijske zone u funkciju potrebno je više od dve godine . „ Za Toplanu je DS uradila mnogo. A javnost zaboravlja da smo upravo mi kupitili ta dva kotla. Zato imamo pitanje za vlast i one koji planiraju da uvedu taj kotao na drva od 9 megavata, da li bi jedan ovakav dan taj kotao izdržao. Mi znamo da u ovom trenutku se troši na kotlu od 50 megavata 40 megavata to znači da bi taj kotao mogao da radi po lepom vremenu. Taj novi kotao bi tražio 50 000 kubika drven emase i tu su ogromni troškovi skladištenja i novogzapošljavanja. Zato je potrebno problem rešiti tako što se javne institucije moraju priključiti“, kaže Pavlović.
Demokrate su navele i koje se to institucije nisu priključile na toplovod , a trebalo bi : Bolnica, Krušik, Osnovne škole Peta , Druga , Šesta i šesta nova, tri obdaništa, ED, Pošta. „ U tri grada je već radjena studija o biomasi i odustalo se od toga . Kažu sečka, a li to nije moguće. I treba od toga odustati . Ova vlast neće dugo trajati to je jasno i nema potrebe da ostavljaju iza sebe neke pogrešne stvari“, zaključio je Pavlović.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login