imageLokalni front na konferenciji za novinare ukazao na nepravilnosti oko sprovodjenja javnih nabavki u Gradskoj upravi, demantujući tako izjavu Mihaila Milutinovića o „uspešnom“ poslednjem kvartalu godine. Aktivisti Lokalnog fronta tvrde da gradjani plaćaju greške ogovornih.

Ivan Milovanović aktivista Lokalnog fronta je podsetio javnost da je u listu Napred 15.februara pod naslovom „Ima li kašnjenja“ Mihailo Milutinović predsednik komisije za praćenje javnih nabavki rekao i pohvalio se da su sve javne nabavke sprovedene, tvrdeći da je postignut uspeh sa 89 miliona dinara uštede. „Ovde se gospodin Milutinović pohvalio uštedom od 89 miliona dinara, prvo je bilo 89 miliona evra ,a sada su dinari, istopilo se , a možda je pravo pitanje ima li uštede? On takodje tvrdi da su javne nabavke bile vrlo uspešne u poslednjem kvartalu. Proveravali smo. Nabavka električne energije ponovljen postupak , nabavka raspisana 19.10. 2017.godine , a ugovor potpisan tek 15.12.2017. godine toliko o tom „uspešnom“ kvartalu“, kaže Milovanović. Lokalni front podseća da je svojevremeno pokazano javnosti na šta liče izveštaji koje Grad šalje Upravi za javne nabavke . „Prazni papiri, ništa. Grad zbog toga može biti kažnjen u milionskom iznosu. Osnovano sumnjamo da grad nastavlja da krši zakon o javnim nabavkama i nanosi štzetu budžetu. Da je to tako , pogledajte dopis koji je EPS uputio gradu23.januara tekuće godine u kome EPS obaveštava grad da će obustaviti isporuku električne energije na jednom mernom mestu u skladu sa članom 192. Zakona o energetici. Iz dopisa koji je uputio EPSu načelnik Gradske uprave gospodin Vladan Jerinić se jasno vidi da je pred isključenjem prostor koji služi za obrazovanje dece , on tu moli da se objekat ne isključi i da se što pre pristupi potpisivanju ugovora“, kaže Milovanović.

image Lokalni front zato postavlja dva pitanja gradonačelniku Valjeva :
1. Zbog čega nije sproveden odgovarajući postupak za sporno merno mesto jer je na ovaj način pričinjena šteta budžetu grada jer se električna energija plaća znatno skuplje za vreme rezervnog snabdevanja , iako je sam postupak za javnu nabvaku električne energije planiran i sproveden?
2. Po kom članu zakona o javnim nabavkama načelnik gradske uprave Vladimir Jerinić nakon upozorenja da će električna energija biti isključena jer je isteklo pravo na rezervno snabdevanje , daje nalog da se zaključi ugovor sa EPS-om?
Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta konstatuje da očito javna nabavka za električnu energiju nije bila dobro planirana što opet svedoči o tom „uspešnom“ poslednjem kvartalu, jer da jeset najpre merno mesto ne bi bilo na rezervnom snabdevanju i ne bi došlo do nepotrebnog trošenja novca.
„Ukoliko je grad zaključio ugovor sa EPS-om , kako je u dopisu predložio načelnik Jerinić, svojim činjenjem odgovorno lice kao i službenici Gradske uprave Valjeva prekršili su Zakon o javnikm nabavkama i tako zaključili ništavan ugovor (član 168. ZJN) i napravili prekršaj za koji je zaprećena kazna od 200 000 din do 1,5 miliona dinara. Koji moraju platiti iz budžeta grada. Ako ugovor nisu zaključili to znači da je objekat namenjen obrazovanju dece u ulici Proleterskoj bb ostao bez električne enrgije“, kaže Trifunović. On objašnjava da je cena struje skuplja ukoliko je na rezervnom snabdevanju koje može trajati najviše do 60 dana nego u redovnom snabdevanju. Takvim radom nadležni očito pokazuju kako štede novac gradjana.

image „ Što se tiče ušteda ne znamo da li gradski oci pod uštedom smatraju i to da su zaključili ugovor za organizaciju dočeka Srpske nove godine u vrednosti od 1,5 miliona dinara , a to zadovoljstvo vidimo gradjane je ipak koštalo 2,5 miliona dinara za 36 minuta Šabanovog pevanja. Pitamo se da li su Valjevci možda sponzori „poklon koncerata“ Šabana Šaulića po Beogradu u okviru izborne kampanje za lokalne izbore? Pitamo i da li će sada ove „uštede“ platiti gradonačelnik, ili lice za praćenje javnih nabavki ili ipak na kraju gradjani?“upitao je Trifunović.

S.V.

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login