imageBlic piše da nakon drugog mesta na izborima u Beogradu i ostvarenog solidnog rezultata, sledeći korak koji se očekuje od Dragana Đilasa jeste formiranje stranke.

Bivši gradonačelnik Beograda neće se povući iz politike nakon beogradskih izbora na kojima je osvojio 19 odsto glasova. Kako je najavio u svom jedinom obraćanju posle zatvaranja biračkih mesta, planira da učestvuje na parlamentarnim i lokalnim izborima, koji bi u redovnom roku trebalo da budu održani 2020. godine.
Da li će i tada izaći kao predstavnik grupe građana, kao što je to bilo u nedelju, ili sa novom partijom na srpskoj političkoj sceni, Đilas za „Blic“ nije želeo da odgovori. Za koju god se opciju bude odlučio, plan je da i na narednim izborima izađe u istoj koaliciji, a nije isključeno da se tom savezu priključe još neke stranke.

Kako saznajemo, on je juče po podne, ni 24 sata nakon izbora u Beogradu, već imao sastanak sa svojim koalicionim partnerima - Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem, Borkom Stefanovićem i Željko Veselinović iz Sindikata „Sloga“, na kojem je bilo reči o izbornom rezultatu, a prema rečima našeg sagovornika, pravljeni su planovi i za nastup na sledećim izborima.
Profesor na FPN Zoran Stojiljković navodi za „Blic“ da se nada da priča sa Đilasom neće ličiti na pečurke koje posle kiše porastu, a onda splasnu, kao i da će igrati „duže od jednog leta“. On veruje da će bivši gradonačelnik za početak napraviti jednu političku platformu koja će biti proevropske orijentacije, ali će biti socijaldemokratskija u odnosu na program SNS-a.

- Treba nam stranka koja će moći da računa na četvrtinu ili bar petinu biračkog tela. Nova platforma, da bi prošla kod građana, mora da bude inovativna. Đilas sada ima priliku. On ima praktičnu političku pamet i manevarsko iskustvo, a videćemo koliko će uspeti da napravi kompromis sa potencijalnim partnerima i strategiju za dalje. To je veliki izazov, naročito zbog toga što se na opozicionoj srpskoj političkoj sceni glasovi birača lako prelivaju iz jedne stranke u drugu - navodi Stojiljković.
Blic

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login