imagePovodom Međunarodnog dana žena Lokalni front u Valjevu izdao je Saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„Pre više od 100 godina počela je borba za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost. Do danas istinska ravnopravnost nije ostvarena, naprotiv. Više je nezaposlenih Valjevki od Valjevaca. Žene su slabije plaćene od muškaraca. Nema Valjevki tamo gde je moć, gde se odlučuje. Žene u valjevskim selima su glavna radna snaga, ali nisu zvanično zaposlene, niti su nosioci domaćinstava. Valjevke uglavnom nisu vlasnice imovine. Sve više je slučajeva nasilja prema ženama u našem gradu. Mlade Valjevke nastoje da napuste Valjevo ili da se u njega ne vrate.
Država je danas nepravedna prema ženama, optužuje ih da su glavni krivac za belu kugu, za nestanak stanovništva. Ali to, jednostavno, nije istina. Isključivi krivac za smanjenje broja stanovnika je sadašnja država i dugogodišnja politika koja je učinila da svakodnevni život u Srbiji bude neizvestan i neodrživ. Od žena se danas očekuje da uprkos svemu rađaju decu. Iako je Valjevo na poslednjem mestu u Srbiji po broju dece koja koriste dečji dodatak. Iako polovina valjevske dece ne može da se upiše u obdanište, jer u vrtićima nema mesta ili njihovi roditelji nemaju vezu.
Vlast u Valjevu je od 1. februara podigla cenu boravka deteta u obdaništu, uz saglasnost nadležnog ministarstva. Uprkos smanjenju plata i rastućem siromaštvu, danas je cena vrtića 50% veća nego pre pet godina. Država i vlast nameravaju da prevale odgovornost za budućnost Srbije i Valjeva samo na žene, samo na sve nemoćnije porodice, bez pružanja prave podrške.
Valjevke, ne prihvatajte jednodevnu ljubaznost začinjenu jeftinim crvenim karanfilom. Zahtevajte ravnopravnost i dostojanstvo svaki dan. Valjevke, borite se i izborite da se zaista čuje vaš glas, svuda i na svakom mestu. To je jedini i pravi način da zajedno sa Valjevcima dostignemo normalnu, srećnu budućnost.
8. mart 2018, u Valjevu“

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login