imageDanas/Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, tokom rasprave o amandmanima na predlog Zakona o strancima u Skupštini Srbije rekao je da kritike opozicije o broju podnetih amandmana vladajuće koalicije tumači kao poziv na nove parlamentarne izbore, kako bi se proverilo mišljenje građana o tome kako je radila SNS.

“To je legitiman predlog. Ja bih se založio, i to je moje privatno mišljenje, da imamo izbore što pre i da narod kaže šta misli. Možda je to dobra prilika i da se vidi šta građani misle o ostalima, kao i da se oni uvere šta narod misli o njima“, rekao je ministar.

Ministar je odgovarajući na primedbe šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića podsetio da su građani Beograda pre desetak dana rekli šta misle i da je možda vreme da to kažu i građani u ostatku Srbije.

Obradović je naime kritikovao vladajuću većinu pšto je podnela 350 amandmana na predlog Zakona o strancima koji je njihova vlada predložila. On je upitao da li ti amandmani znače da njihova vlada ne radi dobro i da li to znači da trreba da je smene.

„Sudeći po obrazloženjima za odbijanje naprednjačkih amandmana vlada smatra da poslanici ne znaju da rade svoj posao, ali pošto vlada ne može da smeni poslanike, onda vi smenite vladu“, rekao je Obradović koji se prvi put put pojavio u skupštinskoj sali nakon isteka kazne udaljenja sa sednice. On smatra da su amandamni podneti da bi bi se „ubilo“ vreme opozicije za raspravu, kao i da podneti amandmani pokazuju nastavak pogrešne politike aktuelne vlasti kada je u pitanju privlačenje stranih investitora.

Opozicija je tokom čitavog dana rasprave negodovala što su poslanici vladajuće koalicije podneli više od 300 amandmana na predlog Zakona o strancima, napominjući da će zbog toga biti potrošeno vreme za raspravu o još nekim zakonskim predlozima. Oni smatraju da su amandmani „besmisleni“ i da ne doprinose poboljšanju zakona, a kako ističu čak sa zakonom nemaju i nikakve veze, poput amandmana o kom se najviše polemisalo, a koji predviđa da se „stranim investitorima omogući brže dobijanje ličnih dokumenata u cilju razvoja nedovoljno razvijenih krajeva i povećanje investicija u poljoprivredi“.

Poslanica Dosta je bilo Branka Stamenković navela je da je cilj besmislenih amandmana vladajuće većine da se ućutka opozicija, a poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović naveo je da obrazloženje Vlade Srbije koja je amandmane odbila najbolje govori o besmislenosti amandmana. „Znači amandman nema nikave veze sa zakonom ni logike“, istakao je Šarović.

„Oni misle da smo svi mi blesavi i da niko neće razumeti šta rade. Oni onemogućavaju raspravu o jako važnim zakonima koji se usvajaju poput Predloga zakona o azilu, da bi Srbija posle mogla da ima zakonski okvir da primi migrante. To je važno pitanje, a na to se opoziciji potpuno zatvaraju usta“, ocenila je Sanda Rašković-Ivić, šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija, a Đorđe Vukadinović je ocenio da je dugo bio protiv izlaska iz parlamenta jer je smatrao da se tu ipak mogao čuti neki njihov glas, ali da ovo ipak dovodi u pitanje opstanak opozicije u Skupštini.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić poručila je poslanicima vladajuće većine da se nada da amandmane neće povući i da će joj omogućiti da za njih glasa.

„Ako amandmane povučete znači da se rugate Poslovniku o radu parlamenta i kulturi procedure u Skupštini. Meni je važno da znam da poslanici koji podnose amandmane umeju i da ih brane i ja želim da imama priliku da za te amandmane glasam ako se sa njima slažem i gajim nadu da ih neće povući“, rekla je Čomić.

Predsedavajući sednicom Đorđe Milićević rekao je da poslanici imaju pravo da obrazlažu predložene amandmane i da nije prekršio poslovnik dozvoljavajući im da o njima govore.
Danas

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login