imagePerformansom održanim u centru grada aktivisti Lokalnog fronta ukazali na divlju gradnju u Valjevu I različite aršine grada po ovom pitanju.

 

Ivan Milovanović aktivista Lokalnog fronta novinare je podsetio na munjevito činjenje gradskih vlasti u ovom slučaju zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića u slučaju gradnje prelsaza u reci Banji u Petnici.“ Dragan Jeremić, tada, između ostalog izjavljuje da je sve urađeno bez dozvole, u vreme praznika kada je poznato da inspekcije uglavnom ne rade i skreće pažnju da u tom trenutku to nije bio jedini slučaj divlje gradnje i da će grad stati tome na put. Moramo priznati, reakcija je bila munjevita”, kaže Milovanović.
Lokalni front navodi das u gradjani svedoci sdruge strane da je takođe nepoznato lice preko neke firme sa Uba ili iz Obrenovca, takođe u dane praznika, tačnije 15.02.2018. godine, u centru grada postavilo LED Bilbord na zgradu nekadašnjeg Centrala. Postupak izgradnje na objektu koji danas pripada porodici Pašić je obavljen bez saglasnosti grada, bez potrebnih dozvola i naravno plaćenih taksi, sa nepotpunom i manjkavom dokumentacijom. LOkalni front zato postavlja sledeća pitanja:
“1. Zbog čega gradonačelnik i njegov zamenik nisu onako ekspresno organizovali konferenciju za štampu, ovde u centru grada i izvestili građane o nelegalnim radnjama u centru grada umesto jednog gradskog portala?
2. Kako je moguće postaviti LED Bilbord u centru grada, a da se za to ne pribave odgovarajuće dozvole nadležnih institucija? Da li primer postavljanja ovog LED ekrana treba da koriste i ostali građani Valjeva da postavljaju po gradu, šta hoće, kada hoće i gde hoće? Da li je to pravo svih građana ili privilegija pojedinaca?
3. Za šta služe gradske institucije i razna odeljenja ( poput odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine ) ?
4. Svedoci smo da poslednjih meseci, tokom celog dana, pripadnici PU Valjevo patroliraju gradom i pod rotacijama kao da obavljaju neku značajnu akciju, uz nultu toleranciju sankcionišu svakog građanina zbog zaustavljanja ili nepropisnog parkiranja, pa sada sa pravom pitamo: Kako to da 15.02.2018. godine niti jedna patrola nije primetila nepropisno parkiran kamion na trotoaru? Kako to da nijedna patrola nije proverila da li pomenuto vozilo ima dozvolu za parkiranje na tom mestu zbog izvođenja radova? Zašto se niko nije pobrinuo za bezbednost pešaka i učesnika u saobraćaju za vreme izvođenja radova, bez obzira da li su radovi prijavljeni ili ne?
Napominjemo, do su radovi izvođeni, pešaci se nisu mogli kretati trotoarom već su morali ići kolovozom glavne saobraćajnice u strogom centru grada.
Hoće li se gradonačelnik sada usuditi da sruši ovaj bilbord koji je nelegalno postavljen da bi nekomo donosio veliku finansijsku dobit? Hoće li prestati da se ponaša cirkuzantski o trošku građana Valjeva?”
 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login