imagePoslednja sednica Skupštine potvrdila je ono u šta se sumnjalo, vladajuća SNS duboko je podeljena. Da li su onda svi odbornici SNS glasali za smenu Savčića ili bi smena pala da nije bilo koalicionog partnera?

Na poslednjoj sednici Skupštine za skupštinskom govornicom gradonačelnik Slobodan Gvozdenović inače i prvi čovek valjevskih naprednjaka jasno je stavio do znanja javnosti da sve ranije izrečene metafore za istom govornicom na temu prošlosti , budućnosti, druga Starog, kočnice i osovine i slično zapravo jesu namenjene narodnom poslaniku Mihailu Jokiću.
Za skupštinskom govornicom Gvozdenović je obrazlažući predlog za smenu člana Veća iz redova SNS-a Andre Savčića rekao da nije zadovoljan njegovim radom. Savčić je za istom govornicom praktično rekao da ga smenjuju jer postoji sukob izmedju gradonačelnika i poslanika Jokića. Savčić je odbornicima i javnosti saopštio da ga je gradonačelnik pozvao telefonom i rekao mu da Mika Jokić neće da mu se javi na telefon i da zbog toga Savčić treba da podense ostavku: „ Sutra da daš ostavku zbog Mike Jokića, sledeći dan u kratkom razgovoru koji smo imali ja sam odbio ostavku, a on je rekao smeniću te zbog Mike Jokića. Toliko ja imam da kažem o tome , hvala vam svima na saradnji glasajte po savesti, a kao što znate svaka utakmica se igra dva poluvremena”.

image

Odbornik Milan Marković SNS za govornicom se nije složio sa obrazloženjem gradonačelnika za Savčievu smenu i oštro je kritikovao iznošenje u javnost podela unutar partije . „Nije moguće da ovakve unutarpartijske stvari izadju u javnost, ovaj raskol nije smeo da izadje u javnost, a sve je počelo kada je gradonačelnik isterao Miahila Jokića, potom intervju gradonačelnika od pre neki dan sa insinuacijama o Jokiću . To nije smelo da se desi. Gradonačelnik ne poziva naGO, a ima poseban metod prema neistomišljenicima. Ako imate problem sa Jokićem nemojte se svetiti njegovim ljudima. Ovo je na svaki način rušenje stranačke discipline”, rekao je izmedju ostalog Marković.
Marković je otišao korak dalje rekavši da je lično Mihailo Jokić doveo Gvozdenovića na mesto predsednika stranke: „Gospodin Jokić je Vas držao za ruku, Vas je doveo da budete predsednik stranke, Vas je doveo da budete gradonačelnik. On Vas je lično predložio rečenicom: "On je moj kandidat, nikada nije izdao". Dobro znate da sam ja bio protiv tog predloga i bio sam u drugom taboru“, rekao je Marković.

image

Gvozdenović je sada otišao prilično daleko i govoreći o tome koga je sve Jokić odveo rekao i :“I moj zamenik je u tom vozu druga Jokića!“ Zamenik Dragan Jeremić nije bio prisutan na sednici Skupštine pa nije ni mogao da reaguje na pokušaj uvlačenja njega samog niti SPS-a u unutarpartijski obračun naprednjaka. Socijalisti su već prethodnog dana održali niz sastanaka na tremu sednice Skupštine na kojima su se čula različita mišljenja, a preovladavalo je ono koje se odnosilo na činjenicu da se ipak radi o unutarpartijskom sporenju naprednjaka.

Zanimljivo je da je Gvozdenović najpre pokazao javnosti da animozitet sa Jokićem postoji, potom da pojedini odbornici SNS nisu podrška predlogu smene, što praktično znači da od prisutnih 26 odbornika ove partije neće svi glasati za njegov predlog o smeni Savčića, što opet znači da SNS nema većinu od 26 te i da je donošenje odluke nemoguće bez koalicionog partnera. Nije sasvim jasno zašto je Gvozdenović onda po svaku cenu želeo da pomene SPS pa i zamenika Jeremića koji u raspravi nije ni učestvovao? Da li je hteo da teret odgovornosti za novonastalu situaciju prebaci u komšijsko dvorište? A kako kad je Jokić narodni poslanik njegove partije?
Poruka Andre Savčića da svaka utakmica ima dva poluvremena nedvosmisleno ukazuje na to da razlike neće nestati, da će sukob potrajati pa i da će Gvozdenović imati ozbiljne protivnike u sopstvenim redovima.

image Nakon svega što je obelodanjeno jedino je ostalo nejasno šta će se dogoditi, ako na nekoj narednoj sednici odbornici SPS-a budu imali suprotstavljeno mišljenje i ne budu glasali? Da li će onda svi biti u jednom vozu koji ide samo ka izborima?

S.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login