imageDanas/N.KOvačević-Zbog objavljivanja ličnih podataka o građanima koji koriste usluge Centra za socijlani rad u Požegi, a koji su postavljeni na FB stranici „Glas Požege“, Rodoljub Šabić, pokrenuo je postupak nadzora.

– Povodom zloupotrebe i kompromitacije podataka o ličnosti korisnika socijalne pomoći (i ne samo u Požegi), naredio sam, kao poverenik, pokretanje postupka nadzora. Postupak je u toku. O ishodu, kao i uvek, javnost će biti obaveštena, napisao je Šabić na svom Tviter nalogu.

Kao što je Danas pisao, „Glas Požege“ je objavio zahteve i molbe koje su građani, učesnici protesta protiv lokalne vlasti, upućivali Centru za socijalni rad, kao i finansijske transakcije sa njihovih privatnih računa i njihove matične brojeve.

Grupa građana „Protesti u Požegi“, koja oranizuje proteste, zatražila je od državnih organa da otkriju identitete administratora FB stranice „Glas Požege“ i zaposlenih u Centru za socijalni rad, koji su dostavljali poverljive podatke o građanima, a koji su objavljivani na toj FB stranici od 8.marta ove godine.

Uz sumnja da tu FB stranicu „anonimno uređuju osobe bliske lokalnoj vlasti“, ta neformalna grupa je saopštila da su „poverljivi podaci iz Centra za socijalni rad dostavljani po nalogu predsednika opštine Milana Božića (SNS) i predsednice SO Požega Zorice Mitrović (SNS)“, te da to „potvrđuje prepiska elektronskom poštom“.

Grupa je optužila Božića i Mitrovićevu da su, posredstvom opštinske uprave, od Centra za socijalni dobijali poverljive podatke o građanima i „najbrutalnije ih zloupotrebili, radi ličnog obračunavanja sa političkim neistomišljenicima“.

Protesti građana u Požegi su započeli pre mesec i po, zbog odluke lokalne vlasti da za 12 miliona dinara kupi parcelu i nelegani objekat, čiji je suvlasnik muž Zorice Mitrović, predsednice SO Požega. Zbog protesta i pod pritiskom javnosti, vlasnici su odustali od prodaje, a požeška skupština je, u četvrtak, konačno povukla odluku o spornoj kupovini.

Građani i dalje zahtevaju smene čelnika požeške vlasti, koju predvode naprednjaci, da državni organi reaguju po prijavama koje su podnete protiv njih i da DRI obavi kontrolu opštinskjih finansija.

Info i foto> Danas

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login