imageLokalni front Va podneo je krivičnu prijavu protiv Vladana Jerinića doskorašnjeg načelnika Gradske uprave i Aleksandra Purića zamenika načelnika zbog osnova sumnje da su u periodu od avgusta 2017.god do februara 2018. učinili više krivičnih dela. Kako navode u Lokalnom frontu podnetu prijavu prati i obiman dokazni materijal.

Aktivisti Lokalnog fronta u Valjevu podneli su krivične prijave protiv bivšeg načelnika gradske uprave i njegovog zamenika Vladana Jerinića i Aleksandra Purića . „Ova lica su u svojim potpisima dala saglasnost da se sprovede nabavka potrošnog materijala za potrebe gradskih uprava znajući da Grad nije sproveo postupak javne nabavke za nabavku istog. Jerinić je odobrio i plaćanje materijala po navedenim računima za čije nabavljanje je bilo neophodno da bude sprovedena javna nabavka.Na ovaj način oni su omogućili „Servis Birotehnika“-Tomislav Mićić PR Valjevo da izvrši nabavku potrošnog materijala bez ikakve odluke i konkurencije iako je po zakonu o javnim nabavkama bilo potrebno za ovu nabavku sprovesti postupak javne nabavke“, rekao je na konferenciji za novinare aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović.

image Oni navode da je upravo na ovaj način naneta šteta gradskom budžetu , a omogućeno „Servisu Birotehnika“da pribave protivpravnu imovinsku korist. „Imamo dokaze da je izvršeno plaćanje u milionskom iznosu, a na osnovu plana javnih nabavki možemo osnovano sumnjati da se radi o višemilionskom iznosu“, navodi Trifunović ukazujući novinarima na činjenice da je javna nabvaka bila planirana Planom javnih nabavki za 2017.godinu na poziciji 1.1.4 u iznosu od 2 916 000 dinara , a koje nisu po zakonu sprovedene jer je potrošni materijal od navedene radnje nabavljan protivno odredbama Zakona o javnim nabavkama.

„Osim što nije sproveden odgovarajući postupak, potrošni materijal je nabavljen bez odgovrajućih računovodstvenih dokumenata, ponude pa čak i ugovora , a što potvrdjuje da su zaposleni u Gradskoj upravi koji su zaduženi da prate računovodstvena dokumenta odbijali da potpišu naloge za plaćanje . Sve to se vidi iz dokumentacije koju posedujemo“, kaže Trifunović dajući istu novinarima na uvid.

U Lokalnom frontu kažu da je očito da su osumnjičeni postupali zajedno i po prethodnom dogovoru jer su potrošni materijal nabavljali na isti način.

„Ukoliko nadležni organi budu odradili svoj posao, verujemo da će utvrditi i odgovornost gradonačelnika, kao lica najodgovornijeg za trošenje budžetskih sredstava grada Valjeva. Takodje verujemo da će nadležni iz ovoga utvrditi i odgovornost predsednika komisije za praćenje javnih nabavki gospodina Milutinovića“, kaže Trifunović.

image

Odgovarajući na pitanja novinara zašto odmah i sami nisu podneli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika koji je lice odgovorno za izvršenje budžeta Trifunović kaže: „Mi imamo dokumenta gde se nalaze potpisi načelnika Jerinića i zamenika Purića. I za to imamo neoborive dokaze da su plaćali mimo zakona. Naš pravni tim je pripremao krivičnu prijavu na osnovu dokumentacije i ja ne mogu u njihovo ime odgovoriti zašto odmah nisu to učinili ,ali očekujemo da će Tužilaštvo već i samo na osnovu prijave i dokumenata reagovati shodno zakonu“.

S.V.

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login