imageDok opozicija u Valjevu proziva čelnike SNS-a, vladajući SNS, sve češe proziva koalicionog partnera. SPS za sada ćuti, ali je otvoreno pitanje zašto pozicija ne odgovara opoziciji?

Kad god opozicioni Lokalni front dokumentovano obavesti javnost o malverzacijama i činjenjima pojedinih funkcionera SNS-a, koalicioni partner naprednjaka SPS gotovo odmah može da očekuje napad na sopstvene kadrove. Pravo je pitanje zašto naprednjaci ne demantuju opoziciju , ukoliko demanti postoji, da li onda povikom na svog koalicionog partnera pokušavaju da skrenu pažnju javnosti na neke druge probleme sa gorućih tema koje protežira opozicija?

Sledeći hronološki sled dogadjaja više je nego jasno da je valjevski SNS duboko podeljen te da je shodno situaciji sa poslednje sednice Skupštine, (glasanje za smenu člana veća iz redova SNS) više nego jasno da je neophodna koaliciona podrška za izglasavanje pojedinih odluka. Na ovoj sednici pak nije se čulo ništa od očekivanih demantija na prozivke opozicije pre same sednice , konkretno na Lokalni front koji je u nekoliko navrata ukazivao da pravosudni organi imaju pune ruke posla u zgradi administracije. Umesto toga, iako je matematika govorila da je neophodno za izglasavanje odluke imati 26 glasova, a da to sudeći po istupima za govornicom pojedinih odbornika SNS-a neće biti baš tako u konačnom ishodu, za govornicom je pomenut i zamenik gradonačelnika koji dolazi iz redova SPS-a koga je rečenicom „U tom vozu za Beograd je i moj zamenik“, direktno gradonačelnik pokušao da poveže sa drugom stranom struje u sopstvenoj partiji. Odbornici SPS-a su u neverici ćutali nadajući se da se direktiva o podršci može i promeniti. Ipak nije. Koalicioni SPS ostao je dosledan dogovoru shvatajući očito da je uvlačenje SPS-a pokušaj da se minimalizuje podela naprednjaka.
Nakon Lokalnog fronta koji je glasno prozvao zamenika predsednika Skupštine Mihaila Milutinovića usledila je ponovo prozivka zamenika Jeremića iz SPS-a.
Očito da je logika naprednjaka više nego jasna. Ukoliko se protiv njih plasira u javnosti bilo kakva negativna priča ona se može diskreditovati prozivanjem opet zamenika Jeremića. Ovo činjenje verovatno bi trebalo da navede javnost na to da je Jeremić kamen spoticanja u vladajućoj koaliciji.
Ipak, koliko je to uspešno? Javnost je više nego zainteresovana za objavljene zarade funkcionera i više nego zainteresovana za povlašćene kupovine i prodaje placeva na koje ukazuje opet Lokalni front. Da li se onda pokušaj zastrašivanja i spinovanja javnosti može smatrati uspešnim? Teško,s obzirom da Lokalni front kao opoziciona stranka neće odustati od namere da javnosti ukazuju na ozbiljna činjenja i nečinjenja vlasti što je i logično jer koliko se moglo čuti na njihovim konferencijama za novinare oni plediraju da nakon sledećih izbora budu u Skupštini grada, dakle da postanu ozbiljan politički činilac u ovom gradu.
Možda ne bi bilo loše, da po ugledu na sam početak vladavine SNS-a opet u goste pozovu stručnjaka za politički marketing, Piksela (Milan Stevanović), koji bi im mogao objasniti da je nemoguće ničim odbraniti nešto. Ili još bolje, mogao bi im podeliti deset pravila spinovanja po Čomskom (Noam Čomski-Deset startegija manipulacije ljudima) pa da se krene ispočetka i vidi koje se pravilo nije dobro razumelo.
A možda da umesto što pokušavaju da spinuju javnost nastupe sasvim iskreno i javnosti pokažu papire koji demantuju Lokalni front. Za to bi naravno papiri najpre trebalo da postoje.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login