imageLokalni front obavestio je javnost na konferenciji za novinare da je grad tokom prošle godine prodao plac od 48 ari sa objektom površine 79 kvadrata u Ulici Majora Ilića za samo 25 000 evra. Lokalni front postavio pitanje kako je moguće da grad basnoslovno plaća zaprložene livade, a sopstvenu imovinu prodaje po jako niskim cenama?

Lokalni front se na konferenciji za novinare posebno osvrnuo na intervju koji je Vujić televiziji dao direktor Filijale za zapošljavanje i zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović kao odgovor na iznete činjenice Lokalnog fronta o prodaji porodičnog placa na Divčibarama. Pozivajući se na izjave koje je Milutinović u gostovanju na televiziji dao o sebi Lokalni front je izmedju ostalog postavio i pitanje :“Gospodin talentovani, kako sam sebe predstavlja, Milutinović nam reče u obraćanju putem VTV-a da ima saznanja da je neko zemljište za ski stazu 2 puta plaćeno. Postavljamo pitanje „vrsnom pravniku“ bez obzira da li ima ili nema položen pravosudni ispit, da li je podneo krivičnu prijavu protiv odgovornih za pomenuti slučaj i šta je uradio da zaštiti novac gradjana?“
Na konferenciji za novinare Lokalni front skrenuo je pažnju gospodinu Mihailu Milutinoviću , kako kažu „pravnom ekspertu“ na slučaj prodaje gradskog gradjevinskog zemljišta i objekta u Ulici Majora Ilića 92. „Radi se o parceli broj 7719KO Valjevo koje je grad Valjevo prodao izvesnom kupcu Slobodanu Petroviću iz Beograda. Parcela dakle površine 48 ari sa objektom od 79 kvadrata koja se graniči uz magistralni put i koja je prodata za neverovatno malu sumu od 25 555 evra. Znači gradsko gradjevinsko zemljište na samom ulasku u grad iz pravca Loznice . Ugovor je zaključen 12. Juna 2017.godine“, kaže Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta.

image On navodi da je grad oglas o prodaji objavio u listu Politika, a da je ponuda Slobodana Petrovića pristigla 18.04. 2017. godine , a da je u odgovoru poverenika za informacije od javnog značaja navedeno da drugih ponuda u postupku javne prodaje nevedene nepokretnosti putem prikupljanja pisanih ponuda nije bilo. „ S obzirom da je gospodin Milutinović jedan talentovani ekspert iz oblasti pravne nauke , finansija, voća, povrća , mesa, jaja i drugih špecija, on treba da pita svog partijskog kolegu, gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića ko je izvršđio procenu ove imovine koju je Gvozdenović u ime grada prodao po veoma niskoj, i nerealno po našem mišljenju niskoj ceni u gradu Valjevu. A podsetiću Vas da je isti gospodin gradonačelnik kupovao takodje prošle godine parcele u gradu Valjevu. Podsetiću Vas na parcelu koju je grad kupio kod stare železničke stanice. Milioni su dati za pet ari i to u trenutku kada to prodaje firma koja se nije vodila kao vlasnik već je imala samo pravo korišćenja te parcele od pet ari. Setimo se svih tih zaparloženih parcela u Petnici i u Goriću koliko su plaćene“, kaže Trifunović.
On naglašava da je Lokalni front do svih informacija kao i uvek došao posredstvom Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i poverenika grada. Lokalni front je potom prisutnim medijima pokazao i predao dobijenu dokumentaciju. „ Da li je zbog ovakavih stvari Slobodan Gvozdenović možda kada je došao na vlast sebi dao ovlašćenja kroz izmenu statuta da samostalno kupuje i prodaje imovinu grada, zbog ovakvih slučajeva? Kupuje se po neverovatno visokim cenama od privilegovanih pojedinaca, a prodaje po nerealno niskim cenama.Trebalo bi gospodin talentovani i time da se pozabavi“, kaže Trifunović.

image Lokalni front smatra da se gospodin Milutinović s obzirom na svoju stručnost i ulogu koju ima u smislu sugerisanja gradonačelniku šta je dobro , a šta nije i sam treba da se pozabavi pitanjem procene prodatog placa sa objektom.

S.V.

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login