imageList Kurir je preneo izjavu Vojislava šešelja kojom optužuje bivšeg ministra policije i nekada prvog čoveka Nove demokratije Dušana Mihailovića da na Povlenu ima vilu vrednu 1,5 miliona evra. Dok Mihailović na ove optužbe ćuti Valjevci znaju da kuća koju Mihailović poseduje ni izbliza nije vila od 460 kvadrata.

Lider radikala Vojislav Šešelj optužio je bivšeg ministra policije , lidera nekadašnje Nove demokratije i bivšeg predsednika Opštine Valjevo Dušana Mihailovića da poseduje vilu vrednu 1,5 miliona evra za koju je novac stekao mutnim radnjama.
Vila o kojoj Šešelj govori dobro je poznata Valjevcima i svojevremeno upravo zbog ove vile u vlasništvu porodice Pejović Valjevo je bilo pomenuto na svetskom arhitektonskom kongresu 2005. godine kao odličan i zapažen rad arhitekte Blagote Pešića. Vlasnik vile, poznato je Valjevcima, je porodica Slobodana Pejovića koji je kuću gradio po fantastičnoj zamisli Pešića zajedno sa suprugom Zoranom, ćerkom Tašanom i sinom Lazarom. Slobodan Pejović je poreklom Crnogorac inače rodjen u Bujanovcu 1952.godine, bavio se fudbalom i igrao za Galeniku i Zemun. Cela unutrašnjost kuće kako je svojevremeno napisala Ljiljana Ljiljak, valjevska novinarka, odiše zanatskim radom, a svoj otisak u njoj su ostavile i brojne valjevske zanatlije.
Ne treba zaboraviti da su za poslednjih 15 godina kuću u selu Mravinjci na Povlenu fotografisale i opsedale desetine novinara u potrazi za šokantnom pričom o prevarama, kradjama ili zloupotrebi službenog položaja kako bi istu pripisale Mihailoviću.
Sama kuća za Valjevce nije više vest , ali ni priča o tome kako je upravo tu kuću sagradio Mihailović, a potom je uknjižio na Pejovića.

U tekstu koji prenosi Kurir navodi se da kuća ima šest soba, što opet nije tačno jer je sam Pejović svojevremeno novinarima pokazao kuću u kojoj su nabrojane četiri sobe pa i sa vlasnikom vodjena priča o iskoristivosti prostora.
Ako je ikada ikoga put poveo na Povlen tad isti zna da se kuća Dušana Mihailovića nalazi nadomak crkve i Kneževog polja. Kuća je mala, skromnih dimenzija i u najvećoj meri zbog ivice šume i teško uočiva. U toj kući Mihailović je napisao svoje knjige, a u njoj često obitavaju poznati Valjevci pa i putnik namernik na ovoj planini.Pomenutu vilu , kako inače navodi Šešelj, Mihailović nikada nije koristio, a kao što Mihailović poznaje brojne Valjevce i Valjevci njega, moguće je da poznaje Pejovića.
Kuća na Mravinjcima trenutno se prodaje, a šta je razlog da Šešelj u javnosti plasira upravo priču vezanu za Mihailovića, koji je već godinama u penziji i u Valjevu se vidja samo na posebnim svečanostima, poslednja je Dan grada Valjeva, verovatno će biti poznato u skorije vreme. Bar Valjevce ne bi iznenadilo da je po sredi neka politička zavrzlama i igranka.

Dušan Mihailović bio je predsednik Opštine Valjevo od 1986. godine, a zahvaljujući upravo njemu Valjevo danas ima trgove na koje se ponosi i brojne druge infrastrukturne projekte koje i danas koristi. Ipak možda lideru radikala ova informacija nije politički zanimljiva.

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login