imageSilna obećanja a slaba realizacija jesu ono što karakteriše aktuelnu gradsku vlast kada su u pitanju saobraćajnice na području Valjeva, smatraju aktivisti Lokalnog fronta koji su na konferenciji za novinare ukazali, kako smatraju, na katastrofalno i sramotno stanje ulica i puteva.

Po rečima Đorđa Petkovića, ulice i putevi na području Valjeva su puni brojnih rupa, ulegnuća, pogrešnih projekcija, uzanih trotara ili staza, a osim za same automobile, odavno su opasni i za pešake i ostale učesnike u saobraćaju. Kao poseban problem on je naveo stanje lokalnih puteva na selu, ističući probleme meštana Prijezdića, Miličinice i Gornje Bukovice.
„Koliki je uopšte nivo nesposobnosti i neodgovornosti ove vlasti pokazuje i to da grad Valjevo od gašenja Direkcije za urbanizam po Zakonu o javnim putevima nema upravljača puta!? Samim tim i ceo postupak - od raspisivanja javnih nabavki, preko izbora ponuđača, izvođenja radova, nadzornog organa, fakturisanja po izvršenim radovima i na kraju plaćanja sa pozicija budžeta grada je protivzakonit! Grad Valjevo je dužan da oformi javno preduzeće koje će imati kapacitete i ovlašćenje da bude upravljač puteva na teritoriji grada Valjeva, ili da raspiše javnu nabavku za kompaniju koja će biti upravljač puta, i koja će morati da zadovolji najstrožije kriterijume u pogledu poslovanja i odgovornosti, kapaciteta i likvidnosti“, rekao je Petković.
Po rečima aktiviste Lokalnog fronta Ivana Milovanovića, Grad Valjevo, iako je na to imao zakonsku obavezu, nijednog trenutka od gašenja Direkcije nije ponudio rešenje daljeg funkcionisanja na poslovima koji su bili u nadležnosti iste. Potom je nadležnima u gradskoj vlasti za saobraćajnu infrastrukturu postavio nekoliko pitanja.
Zašto se ne izađe u susret meštanima pri izgradnji ulice stari Poparski put i izgradi trotoar koji je iz poznatih razloga neophodan? Znamo kako je u septembru 2016. godine rađen krak ulice Jakova Nenadovića desno od S krivine. Tada je na lično insistiranje Zorana Trifunovića po hitnom postupku urađen otkup privatne parcele od izvesnog gospodina Milanovića dok su inače radovi bili uveliko u toku! U ulici Majora Ilića, koja je asfaltirana pre 5 ili 6 meseci, kod broja 10 već se pojavila duboka rupa. Popunjena je pre nekoliko dana, ali baš na tom mestu podloga je počela da tone. O stanju podloge na uglu Dušanove i Pantićeve ne vredi ni govoriti. Pogledajmo i kako izgleda skoro asfaltirani Zarića put. Mi se nalazimo u situaciji da neke ulice u Gradcu i drugim delovima grada imaju kompletnu projektnu dokumentaciju, a opet, godinama ne mogu da dođu na red za asfaltiranje, dok se asfaltiraju sokaci po Goriću i Novom naselju, naravno, bez projekta. Da li se može ponuditi neko smisleno objašnjenje za ovakve postupke“, upitao je Milovanović.
Od načelnika Odeljenja za infrastrukturu, Lokalni front je na ovoj konferenciji za novinare zatražio i odgovor „kako je firma Cevas iz Lazarevca izvodila takozvano presipanje 2016-e i 2017-e godine, i na koji način, kao i da li su količine izvedenih radova uvećavane za tri puta“? Takođe, aktivisti Lokalnog fronta su zatražili odgovor i na pitanje kako je moguće da je račun za čišćenje snega u decembru bio 10 miliona dinara, „kada u decembru snega nije bilo“.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login