imageSkupština grada usvojila je izveštaj o radu Doma zdravlja u 2017. godini, a najviše priče za govornicom bilo je u vezi telefonskih računa ove Ustanove.

Zaven Der Hazarjan direktor Doma zdravlja izneo je podatke da je grad u protekloj godini finansirao dom zdravlja najpre sa 44,5 miliona dinara od čega je 37 miliona iskorišćeno za funkcionisanje ustanove." pet miliona utrošeno je za prevenciju i program prevencije, 2 miliona dinara za mrtvozorstvo, , stručne usluge 2,6 miliona dinara, isplaćena je nakanada lekarima koji pruaju specijalističke usluge, 6 miliona dali smo za popravke, 4,2 miliona za dodatne radove podovi. U prošloj godini od sredstava grada kupljena su tri putnička automobila i dva sanitetska vozila 12 miliona dinara, klima uredjaje, a 11,7 miliona izdvojeno je za nabavku medicinskih aparata, aparat za anesteziju, ultrazvučni aparat, autoklav", rekao je Der Hazarjan. U svom obraćanju odbornicima dr Hazarjan istakao je da u sklopu Doma zdravlja posluje nekoliko posebnih zdravstvenih jedinica , ambulanti , koje takodje pružaju zdravstvene usluge gradjanima koji ne žive u samom gradu.
Odbornik DS-a Duško Rakić izneo je predlog da ambulanti treba da postoji više i skrenuo je pažnju da treba smanjiti nepotrebne troškove poput računa za telefon . " Ta cifra je neadekvatna i tu bi se moglo uštedeti . Ako se poogleda da su računi veći od računa iz 2016. godine onda to znači da se ona mogu smanjiti. nema potrebe da se toliko novca izdvaja za komunikacije", rekao je Rakić.
Odbornica Gorica Božić SNS je rekla da se samo na markice i koverte u preventivnoj zaštiti troši milion dinara. "Ako postoji problem sa telefonima neka dodju inspekcije i nadležni organi. Te službe u poslednjih godinu dana neprestano dolaze u Dom zdravlja. Svako neka snosi svoj deo odgovornosti. Dom zdravlja i gradjani treba da poštuju te lekare i sestre koji su tu na dobrobit gradjana , a ne da se uvek provlači ta priča. Neka dodju inspekcije i uvere se i same", rekla je Božić.
I nezavisna odbrnica Snežana Spajić za govornicom se posebno osvrnula na troškove za telefon u Domu zdravlja iznevši i podatak da je u 2016, godini utrošeno 4,9 miliona za tu namenu , a u 2017. godini 5,5 miliona dinara. "Vidimo ovde da se putovalo u inostranstvo , a li ko i zašto? Da li se raspisuje nova javna nabavka za zamenu stolarije i šta se rekonstruiše ako su skoro radovi završeni? Nelogično je raditi molerske poslove koji su završeni , a tek onda raditi neke krupne radove. Ovde ima još nelogičnosti", rekla je Spajić.
Priču o telefonima gradonačelnik Gvozdenović nazvao je patološkom. "Svaki lekar ima plaćen telefon od strane RFZO, a sve preko toga plaćaju sami zaposleni. Pa šta sad treba da im zabranimo da plaćaju telefone iz svog džepa? Prema tome nemojte tu temu zloupotrebljavati jer se tačno zna koliko ko ima limit na tim telefonima", rekao je gradonačelnik Gvozdenović. On je konstatovao da devet specijalista radi u Domu zdravlja , a da grad finansira njihov rad u DZ.
" Svaki dan inspekcije oopsedaju DZ i sve to koordinirano je iz jednog centra zla. Ja sam razgovarao sa bivšim direktorom BOlnice Grujičićem koji mi je rekao da je kad je došao na to mesto bilo 500 miliona manjka. I niko nije od inspekcija došao. Zato ne spominjite tu transparentnost jer je to Fort Noks po pitanju transparentnosti. Očigledno je nekom DZ poligon za političke razmirice. To je ustanova u koju se najviše ulaže u poslednje dve godine. Tri putnička automobila su kupljena za ljude koji idu na dijalizu.Tačno je da je evidentiran pad sopstvenih prihoda od 2 miliona , ali mi ne živimo u doba komunizma kada privatne ordinacije nisu postojale. Sada privatne ordinacije postoje i svi su na tržištu.Zato jedina poruka tu može biti bgolji marketing kako bi se korisnici privukli za posebne usluge pregleda", rekao je Gvozdenović.
Kako se moglo čuti 100 miliona dolazi sa nivoa Republike pa i da postoji mogućnost da ta cifra bude i 200 miliona dinara, a tenderi za poslove koje oni finansiraju Kancelarija za javna ulaganja i diktira vremenski.
Skupština grada potvrdila je mandat odborniku Milanu Miloševiću umesto odbornika Dušana Mirkovića koji je novi član Veća.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login