imagePoplavljene valjevske ulice i posebno Novo naselje, samo sedam dana nakon što je i premijerka Srbije Ana Brnabić rekla „da je Valjevo bezbedno od poplava“, bile su tema konferencije za novinare Lokalnog fronta.

Kako je rekao aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović, „gradski oci su premijerku Brnabić prošetali onim delom keja Kolubare koji je obnovljen donacijom Japana“, da bi ona potom izjavila da je Srbija, kao i Valjevo, „bezbedno od poplava“.
„Međutim, već u sledeći ponedeljak sve te prazne priče doslovce su pale u vodu. Raskrsnica kod Jadra, koja je pre par meseci rekonstruisana, ličila na kanal u Veneciji a nova veštačka jezera pojavila se i u na drugim saobraćajnicama u Valjevu, poput Gradca i Novog naselja. Za to vreme, sredstva koja su trebala da budu utrošena za zaštitu od poplava leže na računima grada“, upozorava Trifunović.
Naime, kako on tvrdi, tek 26. aprila Grad je objavio konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku redovnog održavanja i zaštite vodotokova prvog reda, među koje spadaju Gradac i Ljubostinja. Rok da odluka kome se ti poslovi poveravaju trebala je da bude doneta u sredu 16. maja, ali Trifunovič kaže da ta odluka i dalje nije objavljena na sajtu Grada.
Na ovoj konferenciji za novinare, u ime građana Novog naselja koje je u ponedeljak za manje od sat vremena, dok je padala kiša, bilo poplavljeno, govorio je Zoran Maravić.
„Sve šta se dešavalo, podelio na interentu. Ljudima su dvorišta bila puna vode, naročito u ulicama Milana Kitanovića, Bore Atanackovića i 25. juna, tako da su stanari u rubarskim čizmama išli po dvorištima i ulicama na kojima su se pravila jezera, u pokušaju da sami otpuše šahte i osposobe kišnu kanalizaciju. Za to vreme, nivo Ljubostinje u njenom koritu neprestano je rastao, jer odgovorno tvrdim, pošto živim u tom delu Novog naselja, da korito Ljubostinje od Krušika do Srbijanke nije čišćeno već 7-8 godina. Najzad, i pored poplave, niko od predstavnika vlasti ili Štaba za vanredne situacije nas nije posetio“, ispričao je Maravić.
On je dodao da Novo naselje u sadašnjem sazivu Skupštine grada ima tri odbornika i da se svi, kako je rekao, „hvale da su među narodom“, ali da ni oni nisu bili tu uz građani koji su „bili prepušteni sami sebi“.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login