image Poslanici oštro o Siniši Malom, premijerka najavila novu kontrolu doktorata,ali i branila of-šor kompanije,piše Blic.

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će Univerzitet u Beogradu ponovo da obrazuje komisiju koja će ispitati da li je doktorat budućeg ministra finansija Siniše Malog plagiran i to će biti, kako je rekla, treća kontrola njegovog doktorata.

Brnabić je to rekla tokom posebne sednice skupštine posvećene izboru Malog za ministra nakon pitanja poslanika o njegovoj nekompetentnosti s obzirom na afere koje su se pojavljivale u medijima, kao i sumnje da je njegov doktorat plagiran.
Naime, poslanik Jovan Jovanović osvrnuo se na aferu oko plagiranja doktorata i novogodišnje jelke i dodao da se izborom Malog za ministra šalje loša poruka.

Odgovarajući poslaniku Jovanoviću oko plagiranja doktorata, Brnabić je rekla da je komisija već dva puta potvrdila da "doktorat nije plagiran, odnosno da je autentičan, ali ako treba i treći put...".- Ali, vi ste u pravu, ovo treba gurati, ako treba i sto komsija, da dokažu da ste vi u pravu, to tako treba i to je vladavina prava. Postoje principi i vladavina prava ne može da se manja iz dana u dan, ova Vlada Srbije poštuje vladavinu prava - rekla je Brnabić.Ona je još dodala da je on bio najbolji student, kao da će Univerzitet u Beogradu ponovo da obrazuje komisiju koja će ispitati njegov doktorat.

To će biti treća komisija koja će se time baviti, a kako je rekla, "ako vam se i ta ne svidi, tražićete i četvrtu".Na sednici su pomenute i druge afere koje se vezuju za Malog, a poslanica Sanda Rašković Ivić (NS-PSS), navela je slučajeve, kako je rekla, spornih privatizacija od 2001. do 2003. godine dok je bio pomoćnik ministra zadužen za privatizaciju, zatim afera oko of-šor kompanija, 24 stana u Bugarskoj, slučaj rušenja u Savamaloj, otimanje 10 hektara državne zemlje nadomak Vršca...

- Dok se sve ove afere ne razreše, Siniša Mali nema tu dostojnost da sedne na stolicu ministra. Što bi rekli, dajte gladnom vuku jagnje na čuvanje - rekla je Rašković Ivić.

Premijerka je na to rekla da "ne posotoji nijedna sporna privatizacija u tom periodu, da je mešetarenje i muljanje krenulo posle toga".- Nije u tome učestvovao Siniša Mali, ali jeste vlada u kojoj je vaša tadašnja stranka bila njen stožer - rekla je Brnabić odgovarajući Sandi Rašković Ivić.

Što se tiče optužbi vezanih za ofšor fime, Brnabić je rekla:- Da li je vodio of šor firme? Da. Da li je to nezakonitio? Of šor kompanije su zakonite i u drugim evropskim zemljama, zakonite su i u Srbiji - isktakla je premijerka Srbije.

Ona je još dodala da je bespredmetno pričati šta je Mali radio u privatnom sektoru i da li je otvorio ofšor kompaniju.

- Ono što je meni važnije je to što se čovek sa takvim kvalifikacijama vratio u Srbiju - rekala je predsednica Vlade.

- Što se tiče 24 stana, da li se neko pita šta se dešava sa tolikim stanovima koje Siniša ima? Da li on i dalje ima ta 24 stana? Ili se pitate da li su oni u vlasništvu firme koju je on napustio pre nego što je postao savetnik Aleksandra Vučića - rekla je premijerka i dodala da su bugarski grafolozi dozakazali da je njegov potpis falsifikovan.Što se tiče slučaja Savamala, Brnabić je rekla da neću pričati o iskazima bivše supruge Malog.

- Nije fer pozivati se na njene izjave, a ne na zvanične izjave te bivše supruge kod tužioca - rekla je Brnabić.

DJB: Neke stavke "ispuštene" iz biografije

Branislav Mihajlović iz DJB rekao je u skupštini da su neke stvari "ispuštene" u biografiji Siniše Malog.

- Da li je on stvarno doveo Beograd u red? Treba pitati Beograđane da li žive bolje u poslednje četiri godine koliko je bio gradonačelnik. Kako im je kad odu u domove zdravlja? GSP napuštaju vozači zbog niskih plata i loših uslova rada. Javnost je obasuta informacijama o nizu afera koje se vezuju za njega - rekao je poslanik Dosta je bilo.

On je potom pobrojao sve afere koje se vezuju za Malog i od premijerke tražio da odgovori da li su tačne, te da se izjasni o svakoj pojedinačnoj.

- Ako je tačna samo jedna od ovih 15-16 afera, onda on ne može da bude ministar. Zašto se na državne funkcije postavljaju kadrovi sa sumnjivom prošlošću - pitao je Mihajlović i dodao da "misli da Mali nije dostojan funkcije na koju je predložen".

Mali kao Bil Gejts i Ričard Brenson zajedno

Na to mu je odgovorila premijerka:

- Posle vašeg izlaganja, da li je tačno, ja samo mogu da kažem to da ste vi sigurni da je on najbolji kandidat, ja bih mislila da sam ja u problemu. Hvala bogu što to ne mislite. To da li je Beograd doveo u red, treba pitati Beograđane? Pa pitali smo ih na izborima pre dva meseca - rekla je Brnabić.

Kako je dodala, da je sve to tačno on onda ne bi sedeo ovde, "svojom imovinom koja je kao republički budžet".

- Onda bi on bio kao Bil Gejts ili Ričard Brenson (britasnki poslovni magnat) zajedno i da je sve to tačno, on ne bi sedeo ovde i bio ministar - naglasila je Brnabić.

Dakle, istakla je, odgovor na vaša pitanja da li je tačno (vezano za afere), ne nije tačno - zaključila je ona.

tekst:Blic.rs

Foto Brifs.rs

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login