image Grad Valjevo ima 49 Mesnih zajednica. Izbori za predsednike MZ održavaju se u dva navrata u toku godine, odnosno jedan deo se bira na jesen, a drugi već narednih dana. Od političkih partija u ovim predstojećim učestvovaće samo SNS.

Mesne zajednice u Valjevu praktično I da nemaju neki značaj , s obzirom da se zahtevi gradjana I dalje ne realizuju preko izabranih predstavnika. Prostorije Mesnih zajednica uglavnom su izdate trećem licu,a najveći broj gradjana I ne zna ko su predsednici njihovih Mesnih zajednica.
Ovakvom stanju kumovao je izborni zakon I praksa po kojoj partije praktično u Skupštinu ne uvode lica koja imaju podršku u Mesnim zajednicama već zaslužne partijske članove. Mesnih zajednica partije se opet sete samo pred izbore. Gradjani su s obzirom da ova praksa već dugo traje naučili šablon ponašanja pa I ne reaguju preterano na vesti o izborima u Mesnim zajednicama.
Poslednjih dana aktivisti vladajućeg SNS-a aktivno rade na strategiji I lobiranju za predstojee izbore. Kako Vamedia saznaje u ovim izborima neće učestvovati nijedna druga partija pa ni SPS. Jedina kampanja dakle, koja će biti vidjena u Mesnim zajednicama u kojima će se izbori održati jeste kampanja naprednjaka. Da li onda možemo da očekujemo da će na tim izborima pobediti kandidati ove partije?
Mesne zajednice bi praktično trebalo da budu nešto drugo od Mesnih odbora političkih stranaka I u njima bi svaki stanovnik Mesne zajednice morao da ima svoje parvo glasa I odlučivanja. U praksi na žalost nije tako.
S obzirom da je dakle poznato da Mesne zajednice nemaju značaj , zašto je neophodna kampanja? Da bismo imali naslov u medijima? A naslov ko’ naslov…

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login