imageDanas/Posle dva dana rasprave u Skupštini Srbije, poslanici su izabrali Sinišu Malog za novog ministra finansija u Vladi Srbije. Za izbor Malog glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30 poslanika, uzdržanih nije bilo.

Glasanje je obavljeno javno, prozivkom. Mali je pred poslanicima položio zakletvu, čime mu je počeo mandat.

„Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“, piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Novoizabrani ministar finansija, rekao je da će nastaviti rad na ekonomskim reformama i očuvanju finansijske discipline i istakao da će aktivno raditi na ubrzanju privrednog rasta i unapređenju ekonomskog ambijenta u Srbiji, naglasivši da je ponosan što je deo tima premijerke Ane Brnabić.

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić prošle nedelje predložila je dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Sinišu Malog za novog ministra finansija nakon što je Dušan Vujović podne o ostavku na to mesto iz ličnih razloga.

Poslanici su dva dana raspravljali o premijerkinom predlogu, a sednice su obeležile i kritike opozicije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je Malog za tu funkciju preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda koje je nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine.

Opozicija je juče tokom rasprave negodovala zbog predloga da Mali bude ministar, navodeći brojne afere u kojima se pominje – sporne privatizacije, slučaj Savamala, plagirani doktorat, 24 stana u Bugarskoj, posedovanje of šor kompanija, novogodišnja jelka od 83.000 evra…

Današnji nastavak rasprave u Skupštini Srbije o izboru Siniše Malog za ministra finansija obeležila je polemika poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i premijerke Ane Brnabić o tome ko ima koliko političku moć i ko je „politički licemer“.

Izborom Siniše Malog za ministra finansija završeno je prolećno zasedanje Skupštine Srbije. Intonirana je državna himna „Bože pravde“, a ispred Doma Narodne skupštine bila je postrojena počasna garda Vojske Srbije.

Sledeće redovno zasednje parlamenta je jesenje, koje počinje prvog radnog dana u oktobru.

Biografija Malog

Siniša Mali je završio osnovne studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Bio je student generacije. Magistrirao je na Vašingtonskom univerzitetu koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Misuri,a doktorirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Radio je u konsultantskoj firmi Deloitte & Touche, Investicionoj banci Credit Suisse First Boston u Njujorku, bio je pomoćnik ministra za privatizaciju, direktor Centra za tendersko-aukcijsku privatizaciju, direktor Centra za tendere, a 2004. godine je osnovao svoju firmu koja se bavi privatizacijom, kupovinom i prodajom preduzeća. Bio je savetnik potpredsednika Vlade RS za privredu i finansije, a 2014. godine izabran je za gradonačelnika Beograda.

Danas.rs

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login