imageBeograd, 2. jun 2018. godi/Istinomer - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić iznela je barem 15 spornih tvrdnji kojima je u Skupštini Srbije pokušala da obrazloži izbor Siniše Malog za novog ministra finansija, pokazuje analiza Istinomera.

Za samo 15-ak minuta, koliko je trajalo uvodno izlaganje predsednice Vlade, ona se, po sopstvenim rečima, “fokusirala uglavnom na one stvari koje su njega pre svega preporučile za mesto ministra finansija”.

Međutim, dobar deo stvari na koje se fokusirala Ana Brnabić zapravo su bile veoma snažan argument protiv odabira Siniše Malog za naslednika Dušana Vujovića. Istinomer je analizirao 15 pohvala Ane Brnabić i u njima pronašao mnogo spornih, netačnih i pogrešnih tvrdnji.

Brnabić je počela od “posebne” metodologije kojom se služio Siniša Mali da bi sračunao dug Grada nakon smene vlasti u jesen 2013. godine, koju su osporili i Fiskalni savet i sam Dušan Vujović. No, to nije omelo Anu Brnabić da još jednom posegne za njom i ustvrdi da je dug Grada bio 1,12 milijardi, umesto oko 400 miliona evra.

Predsednica Vlade pohvalno je govorila i o investicijama Grada Beograda, iako su one, prema podacima Fiskalnog saveta, smanjene 2-3 puta u odnosu na period 2005-2013.

Takođe, Ana Brnabić je u razmaku od nekoliko sekundi pohvalila projekat “Beograd na vodi” - kojeg od početka prate netransparentnost, sumnje u visoku korupciju i štetnost ugovora, protivljenje struke i građana, kao i do danas nerešena afera noćnog rušenja u Savamali - a onda zaključila “da se Srbija uspešno bori sa korupcijom i da ima transparentno poslovanje”.

Predsednica Vlade je Sinišu Malog pohvalila i za projekte koje prati višegodišnje kašnjenje, i koji ni izbliza nisu završeni, poput premeštanja Autobuske stanice na Novi Beograd i preseljenja Prihvatilišta za decu, a novi ministar izabran je i zbog “rekonstrukcije Slavije” (koja nije rešila saobraćajne probleme i čiji se betonski “park” ponovo rekonstruiše zbog katastrofalno izvedenih radova). U nabrajanju svih uspeha Malog kao gradonačelnika, Ana Brnabić je pomenula i “pripremne faze za izgradnju metroa”.

Napokon, jednim potezom, predsednica Vlade “obrisala” je izuzetno veliki broj nerazrešenih afera koje prate novog ministra finansija, nazivajući ih “izmišljenim aferama”.

Zbog svega ovoga, skoro svaki premijerkin argument “za”, zapravo je bio argument protiv izbora Malog na mesto ministra.

Detaljna analiza govora i argumenata Ane Brnabić iz Skupštine Srbije dostupna je na ovom linku.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login