imagePosle uloženih pet miliona dinara Petnica nije turistička destinacija već je pećina smetlište, MZ bez kanalizacije, a do neočišćenog jezera nema ni puta, kažu aktivisti Lokalnog fronta .

Ponašanje i odnos gradske vlasti prema Petnici aktivisti Lokalnog fronta definisali su kao hajdučiju.Na prostor ispred Petničke pećine za koji je najavljeno uredjenje još pre godinu dana osvrnuli su se aktivisti Lokalnog fronta. „Radovi su počeli na uredjenju ovog prostora , a gradska vlast je za tu namenu izdvojila 4,9 miliona dinara.Rekli su da to rade kako bi se povećao turistički potencijal Grada Valjeva i oformila nova turistička destinacija. Pa kakva je to turististčka destinacija i da li ovo može uopšte biti destinacija kad prvo što vidite su gomile smeća i prepune kante , doduše te kante su prošle godine postavljene, ali nije odredjen upravljač ovog prostora niti je odredjen neko da odnosi ovo smeće. I sad imamo situaciju da se pravi deponija. Njome turisti samo mogu da se oteraju“, rekao je ispred pećine Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta.
On kaže da u Petnicu dolazi dosta turista samostalno ne samo iz Srbije pa je pitanje kako objasniti deponiju i kako objasniti polaznicima kurseva u ISP da ne mogu da dodju do pećine kad najavljenog mosta nema?
„Da li je normalno da ljudi koji ovde dolaze ne mogu prići i kakvu sliku u svoje zemlje nose odavde. Je li to reprezent? Kada će izgraditi taj most? Vodoprivredna insppekcija je izdala nalog za rušenje jer je kako kažu smanjem protok vode pa zašto nisu ostali srušeni i zašto nisu izgradjeni odgovarajući? Kako će recimo vatrogasni kamion doći do ove porodice preko reke. Nikakva dokumentacija ne postoji i ovo je hajdučija. Sve je to apsurd jer se troši novac gradjana“, kaže Trifunović.

image On je naveo da u Petnici ne postoji kanalizaciona mreža u Petnici i da ISPetnica nema kanalizaciju već da se iz njihovih jama preliva sadržaj u reku Pocibravu,a potom u reku Banju.
„Najavili su kanalizacionu mrežu pre godinu dana i ništa. Obećali su čišćenje Petničkog jezera i od toga ništa. Kada će jezero biti očišćeno. A pre svega nemamo pristup jezeru. Bez puteva , kanalizacije, bez uredjenja prostora, bez upravljača sve su to problemi na koje želimo da ukažemo“, rekao je Trifunović .
Aktivisti Lokalnog fronta pozvali su gradjane Valjeva na druženje ispred zgrade Radio Valjeva. „To je još jedan Skadar na Bojani kojeg ima na području Valjeva zahvaljujući umeštnosti i zanju lokalne vlasti.Pokušćemo da razgovramo sa gradjanima čujemo njihovo mišljenje. I podsetićemo se bisera aktuelne vlasti. Druženje počinje u 19h biće tu štand i video bim i pozivamo sve da nam se pridruže“, rekao je Ljubomir Radović.
S.V.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login