imageVlast pokušala da zataška kupovinu placa u vlasništvu porodice gradskog funkcionera na Divčibarama Mihaila Milutinovića, saopštio Lokalni front. Meseca dana nakon što je obelodanjena informacija o povlašćenoj kupovini I dve godine nakon što je plac prodat pokrenuta je procedura za izradu projekta parcelacije za potrebe eksproprijacije.

Lokalni front je na konferenciji za novinare u aprilu mesecu javnosti stavio na uvid dokaze o izvršenoj eksproprijaciji parcele 669/9 na Divčibarama u vlasništvu supruge direktora Filijale za zapošljavanje I zamenika predsednika Skupštine MIhaila Milutinovića za koju je grad istoj isplatio iznos od 5 330 evrra. “Vratimo se na peti april na Vujić televiziji kada je gospodin Mihailo Milutinović najavio da će za tvrdnje koje smo izneli potražiti zaštitu na sudu. Nimalo uplašeni time što gospodin Milutinović nije izgubio njedan spor čekali smo reakciju skoro dva meseca, pa smo tek onda potražili I bliže informacije o eksproprijaciji parcele 669/9 na Divčibarama koju je vlasnica krajem 2016. godine ljubazno ustupila gradu za 5 330 evra. Sasvim očekivano dobili smo odgovor da vlasnicima susednog zemljišta do sada parcele nisu bile eksroprisane niti im je isplaćena bilo kakva naknada. Dakle plac za taj put S7 na Divčibarama treba da ide samo preko jedne parcele”, kaže aktivista Lokalnog fronta Ivan Millovanović.

image On navodi da bi ovakav postupak imao smisla kada bi zemljište bilo otkupljivano za heliodrom. “ Put za čiju je izgradnju dovoljna samo jedna parcela od 3 ara I 64 kvadrata verovatno bi postao svetska atrakcija. Ipak neko se u lokalnoj upravi dosetio da ovu stvar zataška . Pred vama je kopija akta kojim odeljenje za gradjevinsko zemljište I infrastrukturu zahteva pokretanje postupka javne nabavke za izradu projekta parcelacije za potrebe eksproprijacije . U pitanju je formiranje parcela javne namene radi izgradnje saobraćajnice S7 Na Divčibarama”, kaže Milovanović.
Datum na pomenutom dopisu je 23. maj 208. godine.
Na pitanje da li to znači da je grad najpre kupio parcelu , a dve godine kasnije pokreće postupak parcelacije kako bi eksproprijacija bila izvršena, aktivisti Lokalnog fronta odgovaraju potvrdno: “Upravo tako, to se vidi iz dokumentacije. Pokušali su da to zataškaju”.

S.V.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login