imageLokalnom frontu Grad Valjevo odgovorio da ne postoje niti su postojali „ekskluzivci“ o kojima je govorio na televiziji Mihailo Milutinović. „Pre tri godine gradonačelnik je sprečio jednu pljačkašku eksproprijaciju, a ja sam je inicirao on sprečio“, citirali su Milutinovića aktivisti Lokalnog fronta. Za sada se zna da nije sprečena eksproprijacija placa porodice Milutinović na Divčibarama.

Aktivisti Lokalnog fronta na konferenciji za novinare osvrnuli su se na izjavu predsednika Komisije za praćenje javnih nabavki koju je isti dao na Vujić televiziji: „I lepo smo objasnili da ova komisija ne odlučuje, ali je apsolutno kompetentna i kao rezultat njenog delovanja je da nemamo nijednu žalbu u ovih šest meseci, da je 25 % potpuno novih privrednih društava počelo da radi sa gradom , koji nikada do sada nisu radili, jer su postojali „ekskluzivci“.
Milutinović je potom dodao: „Pre tri meseca gradonačelnik je sprečio jednu pljačkašku eksproprijaciju. Ja sam inicirao, a on je sprečio...tu je bila nekoliko stotina hiljada evra kombinacija. Ta je sprečena“.
Lokalni front tvrdi da je od Milutinovića očekivao nove detalje o ovim slučajevima pa i da je nadležnim organima podneo prijave o prestupima u javnim nabavkama. „Zahtevali smo rešenje o osnivanju radne grupe, kopije zapisnika službenih beleški, kopije izveštaja radne grupe, a posebno smo tražili objašnjenja o ekskluzivcima kao i o „pljačkaškoj eksproprijaciji“. Iz odgovora koji smo dobili vidi se da radna grupa nije podnosila nikakve pismene izveštaje, drugim rečima priča o ponudjačima ekskluzivcima ostala je samo priča. Nema pisanih tragova ni o pljačkaškoj eksproprijaciji vrednoj nekoliko stotina hiljada evra“, kaže Djordje Petković aktivista Lokalnog fronta.

image Lokalni front zato pita da li to znači da visoki službenici Grada nekog štite? Ili se radi samo praznom hvalisanju koje treba da opravda one tri hiljade dinara naplaćene za svaku sednicu radne grupe?
Lokalni front tvrdi i da su u odgovoru grada dobili dokumenta iz kojih se vidi da Pravilnik o javnim nabavkama luta već osam ili devet meseci zgradom Uprave. „U medjuvremenu javne nabavke se sprovode po aktu koji nigde nije objavljen. Zakon kaže drugačije i zato smo o ovom slučaju obavestili Upravu za javne nabavke Republike Srbije. Jedino što se može videti iz dostavljenih šturih zapisnika jeste nešto što je možda lapsus iz zapisnika sa 11 sednice od 25.decembra prošle godine. Naime, navedeno je da je najbolji ponudjač bio „Autotransport“, a još 22. decembra potpisana je odluka o dodeli ugovora preduzeću Ingrapomni. Prema tekstu odluke najpovoljniji ponudjač bilo je preduzeće Ingrapomni, a ne Autotransport kako to tvrdi ova radna grupa ili komisija“, kaže Petković.
Aktivista Lokalnog fronta Ivan Milovanvić informisao je javnost da su kriviččne prijave koje je Lokalni front podneo protiv dva lica zbog nabavke potrošnog materijala bez ugovora prosledjene iz ovdašnjeg tužilaštva specijalnom sudu u Beogradu posebno formiranom za oblast korupcije. „I njima smo uputili zahtev kako bi saznali dokle je stigao taj predmet u smislu rada i ovih dana očekujemo odgovor“, kaže Milovanović.
O kakvoj god da se pljačkaškoj eksproprijaciji radilo , a o čemu je govorio Milutinović na Vujić televiziji, nakon što je Lokalni front obelodanio informaciju da je na Divčibarama jedino od porodice Mihaila Milutinovića otkupljena parcela za put S7, malo je verovatno da je Milutinović tada mislio na sopstvenu eksproprijaciju. Ili jeste?
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login