imageOdgovor na pitanje ko donosi odluke vidljiv je u slučaju jednog od zapisnika Komisije za praćenje javnih nabavki I izjave gradonačelnika Gvozdenovića.

Da li Valjevu trebaju obrazovni projekti ili ne, da li bi Valjevo trebalo da postane jedinstveni centar po tom pitanju u Srbiji, da li bi deca iz cele Srbije trebala da dodju u Valjevo na školovanje što opet pretpostavlja pitanje stanovanja u Valjevu, pitanje je o kome bi gradjani trebalo da se izjasne. Ipak da bi se gradjani izjasnili neophodno je da neko iznese takav predlog kao što je to po pitanju TIC-a pre izvesnog vremena, izneo lično gradonačelnik Slobodan Gvozdenović:
“Naravno da ostajemo pri toj ideji, pogotovo što je Grad izdvojio sredstva iz svog budžeta za taj školski centar i dr Dragan Jeremić moj zamenik je sasvim uključen u to, kao i ja i svi u Gradskom veću koji to prate. Ja sam i rekao da smo mi prilikom jedne posete Velenju videli taj fantastičan školski centar, oni ga zovu centar za dualno obrazovanje, ali je jasno da se tu radi o zanatima. Ono što je jako značajno jeste da je Vlada Srbije prepoznala takav jedan projekat, pa je izdvojila 60,5 miliona dinara, kao i da je Vlada Slovenije spremna i daće 100 miliona dinara, i mislim da je to za Valjevo dobro.”
Iako Gvozdenović možda tako I misli, ipak se ne pita.
Šta pokazuju činjenice?
Prilikom poslednje posete ministra prosvete Mladena Šarčevića direktor Filijale za zapošljavanje obavestio je ministra da grad nije zainteresovan za ovaj projekat. Šarčević je po rečima prisutnih ipak insistirao da su izdvojena sredstva I da projekat treba sačuvati pa I da za početak kako se ne bi ugasio treba da bude smešten u Tehničkoj školi. Ovu informaciju ministar je saopštio I medijima na konferenciji za novinare.
Ipak, odluka koju je Milutinović saopštio ministru nije doneta naprečac. O tome svedoči šturi zapisnik sa sednice Radne grupe za praćenje javnih nabavki. U zapisniku se sa druge sednice ove grupe navodi:
“Predsednik naglašava da se MIC I MOC nikako ne stavljaju u proceduru”!
Predsednik Radne grupe je MIhailo Milutinović direktor Filijale za zapošljavanje I zamenik predsednika Skupštine.
Gozdenović je izvesno posetio Velenje I izvesno tamo razgovarao sa rukovodiocima, izvesno je I da je dao izjavu da I Valjevo može imati sličan centar jer je to dobro za mlade u našem gradu. Ali da li je izvesno da je znao da dok on daje takve izjave istovremeno on neodlučuje o tome? Za pretpostaviti je da nije jer je logično da ne bi rekao šta je rekao.
Da li onda nakon činjenica koje su očigledne I izjava koje su evidentno date možemo da zaključimo da je Milutinović praktično ismejao GVozdenovića?
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login