imageGradjani uglavnom nisu obavešteni o javnim uvidima u urbanističke planove grada, tvrdi odbornik Rafailo Mitrović. Na konferenicji za novinare Mitrović ukazao na probleme stanara sokačeta kod Nušićeve ulice.

Nezavisni odbornici u Skupštini grada Snežana Spajić i Rafailo Mitrović na konferenciji za novinare ukazali na manjkavosti procedura koje omogućavaju javni uvid u urbanističke planove. On podseća da je Zakonom predvidjena mogućnost uvida u planski akt koji je u pripremi za usvajanje. „Nakon javnog izlaganja održava se javna rasprava a o ovoj proceduri gradjani se obaveštavaju oglasima na sajtu i pisanim medijima. Ali mi smatramo da to nije dovoljno. Gradjani najčečće ne znaju ništa o tome. Zato smtramo da bi svaki gradjanin ukoliko se razmatra urbanistički plan njegove MZ ili dela grada trebalo da na kućnu adresu dobije obaveštenje o tome kako bi mogao blagovremeno da reaguje. Tada se ne bi dogadjalo da dolazi do problema“, kaže Rafailović i ukazuje na probleme gradnje višespratnice u Pop Lukinoj, farme u Ulici Boška Stojanovića.
On kaže da su im se obratili stanovnici sokačeta kod Nuđićeve ulice zbog nastalih problema jer je u toku gradnja višespratnice u Pantićevoj ulici, a gradilištu se upravo pristupa kroz pomenuti sokak. „To sokače su oni sami gradili i ono predstavlja pristup njihovim individualnim objektima. Rekli su nam da gradilište nije pravilno obezbedjeno, gradjevinski materijal se lageruje na samom prolazu što im onemogućava pristup kućama. Obraćali su se gradjevinskoj inspekciji , ali po njhovim prijavama nije postupano jer nepravilnosti i smetnje nisu otklonjene. Trenutno u samom prolazu u sokako parkiran je bager, a kolovozni zastor je potpuno uništen prolaskom mašina. O vremenu javne rasprave kada je donošen planski akt tog dela grada nisu bili obavešteni niti su znali za mogućnost gradnje objekta“, ispričao je novinarima Mitrović probleme ovih gradjana.

image On dodaje da gradjani takodje nisu znali da sadašnji prolaz širine tri metra koliko je bio kod njih urbanističkim planom je predvidjena širina oko 4 metra. „To je na uštrb njihovih parcela za šta nije vodjen postupak eksproprijacije niti oduzimanja prava gradjevinskog zemljišta. Sve su to informacije koje nisu dobili i zato smo mišljenja da je neophodno da gradjani budu ipak bolje obavešteni o planskim aktima kako se ovakve stvari ne bi dešavale“, zaključio je Mitrović.
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login