imagePredsednik DS Zoran Lutovac izjavio je u Valjevu da Savez za Srbiju nije ni desničarski, ni savez demokraskog socijalizma, već savez iz nužnosti koji je formiran da bismo uopšte imali normalan demokratski i politički život.

Lutovac je na konferenciji za novinare GO DS objasnio da se SZS formirao oko činjeničnog stanja da u Srbiji danas „ne postoji ni normalan politički život, ni sloboda govora i medija, ni nezavisno sudstvo“.
"Ni desni, ni levi, ni neki treći, već ciljevi oko kojih smo se udružili su ciljevi univerzalne demokratske vrednosti formulisani u 30 tačaka. Posle pobede na izborima, SZS će formirati prelaznu Vladu stručnjaka kako bi se obezbedio normalan politički život, sloboda medija i nezavisno sudstvo, da bi godinu dana nakon toga mogli da se raspišu fer i pošteni izbori na koje ćemo izaći svako sa svojim programom", objasnio je Lutovac.
Savez za Srbiju, kako je rekao, otvoren je za sve one koji razumeju poruku građana da je neophodno udruživanje opozicije kako bi došlo do ovih suštinskih promena.
"DSS je napuštajući koaliciju sa SNS na lokalu načinio taj korak i nadam se da će se pronaći u ovih 30 tačaka programa i pridružiti Savezu. Isto očekujem i od SDS Borisa Tadića i PSG Saše Jankovića, jer ovo nije vreme za stvaranje programskih koalicija, što se pokazalo na primeru lokalnih izbora u Beogradu. U ovakvim uslovima, ne možemo da insistiramo na programskoj čistoti. Ko to ne vidi, on ne vidi suštinu problema u Srbiji, a to je da politikom danas može da se bavi samo onaj ko za dobije dozvolu na najvišem nivou, dok samodržac želi da apsolutno kontroliše svaku sferu života", rekao je Zoran Lutovac.
Govoreći o značajnoj programskoj i ideološkoj razlici članica SZS, Lutovac ju je uporedio i sa sastavom vladajuće koalicije u kojoj, kako je ilustrovao, ima onih koji zagovaraju EU i NATO, „ali i ogorčenih protivnika Evrope i NATO“.
"Razlika je, međutim, u tome što su oni udruženi oko ličnog interesa i novca, dok je naše udruživanje časnije i bolje jer se udružujemo oko ideje stvaranja normalnog političkog sistema i normalne Srbije. Zato ćemo okupiti sve koji smatraju da nikakav dogovor sa SNS nije moguć, jer nije dobar za Srbiju", poručio je Lutovac.
Predsednik DS je potvrdio da je u poslednjih mesec dana imao nekoliko kontakata sa stranim ambasadama koje su, kako je kazao, „izrazile želju da saznaju prirodu i nameru SZS, kao i da vide kakva je uloga DS u tome, odnosno, da li odstupa od svojih programskih ciljeva“.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login