imageU nameri da saznaju ko je finansijer radova na izgradnji mini brane I pešačkog mostića u centru Divčibara, aktivisti Lokalnog fronta dobili odgovor da u Gradskoj upravi o navedenom niko ništa ne zna. “Kako je moguće da je gradnja koja je trajala nekoliko meseci protekla bez neophodne dokumentacije I uz činjenicu da izgradjeno niko ne zapazi?” pitaju u Lokalnom frontu.

Aktivisti Lokalnog fronta kao I ostali posetioci Divčibara zapazili su izmenjen izgled strogog centra Divčibara, drveni mostić, I ozidanu branu na istom potoku. “Želeli smo da saznamo kome gradjani Valjeva treba da se zahvale za sve uradjeno I nove turističke objekte pa smo informaciju zatražili preko poverenika za informacije od javnog značaja . Njegov odgovor bio je u najmanju ruku šok jer se ispostavilo da da službenici Gradske uprave I službenici gradskih inspekcija koji inače , prilično redovno posećuju divčibarske preduzetnike, o objektima ne znaju ništa”, rekao je LJubomir Radović aktivista Lokalnog fronta I odbornik u Skupštini grada.

image Oni pitaju kako je moguće da se na prostoru za koji gradska vlast tvrdi da mu se posvećuje najveća pažnja , izgradio objekte bez ijednog dokumenta I dozvole koje treba dobiti od Gradske uprave?
“Kako je moguće da je gradnja koja je trajala nekoliko meseci izmakla pažnji cenjene komisije za Divčibare?Kako to da sve vreme ništa ne primećuju inspektori čiji posao jeste da Divčibare štite od divlje gradnje? Kako najzad objasniti da ništa neobično nije primetio ni prvi službenik grada Valjeva koji je u poslednjih nekoliko meseci najmanje deset ili dvanaest puta posetio Divčibare službeno ili privatno? Zato smo napisali prijave gradjevinskoj, komunalnoj I inspekciji za zaštitu životne sredine, a poseban dopis uputili smo načelniku inspekcijskih poslova gospodinu Aleksandru Jankoviću kako bi ga poznali sa ovom situacijom I prijavama”, kaže Radović I dodaje da je u nekoliko navrata do sada Lokalni front po ovom pitanju pokušao da zakaže sastanak sa Jankovićem , ali da nijedan od tih pokušaja nije bio uspešan.

image Vamedia je svojevremeno objavila tekst na temu mostića I korita reke u centru Divčibara u kom je sagovornik bio član Veća Žarko Kovač koji je tada dao izjavu da radove finansiraju Putevi Srbije, a da je izvodjač Preduzeće za puteve. Stoga je potpuno nejasno kako Gradska uprava tvrdi da nema nikakvu informaciju o ovim radovima.
S.V.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login