imageElektronski bilbord na zgradi nekadašnjeg Centrala ponovo je bio tema konferencije za novinare Lokalnog fronta. Nizom pitanja koja su upućena na adresu gradskih inspekcija aktivisti Lokalnog fronta još jednom će pokušati da saznanu ima li povlašćenih pred zakonom.

„Brana na Divčibarama i displej, po svemu sudeći, imaju zajedničku tehnologiju gradnje koja bi se, recimo, mogla nazvati „gradnja nevidljiva za inspekcije“. Ova tehnologija, prvi put uspešno primenjena u Petnici, zagolicala je pažnju Lokalnog fronta i mi nemamo nameru da od ove i sličnih tema odustanemo sve dok građanima Valjeva ne otkrijemo šta sve jesu ili nisu radile gradske i druge službe čiji posao jeste da nas štite od bespravne gradnje svih vrsta.Obratili smo, dakle, posebnim dopisom g. Aleksandru Jankoviću, načelniku inspekcijskih službi i zamolili pismeni odgovor na neka pitanja“, kaže Željko Trifunović aktivista Lokalnog fronta.

Pitanja koja je Lokalni front uputio načelniku Jankoviću predočena su i valjevskim novinarima na konferenciji :
-Da li je na dan 15.februara 2018. godine vlasnik displeja, preduzetnik iz Obrenovca, posedovao svu potrebnu dokumentaciju nabrojanu u dopisu koji mu je Odsek za urbanizam, saobraćaj i objedinjenu proceduru uputio 23. februara, osam dana posle postavljanja displeja?

-Koji je tačan datum prijema zahteva broj 352-40/18-07 na pisarnici gradske uprave?

image

-Koji je tačan datum podnošenja zahteva sa potpunom dokumentacijom o kojem u svom obaveštenju (imate ga u prilogu) govori inspektor Bogutović? Koje mere je inspektor naložio vlasniku displeja, kako piše u obaveštenju?

-Da li je, kog datuma i kojim aktom vlasnik objekta dobio odobrenje za njegovo postavljanje?

Poslednje pitanje tiče se obaveza g. Jankovića u svojstvu načelnika službi: da li ste, g. Jankoviću, tokom pomenutog postupka uočili eventualne prekršaje službenika gradskih inspekcijskih službi iz člana 53, stav 1, tačka 1 i 2 Zakona o inspekcijskom nadzoru?

 

 

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login