imageOdlukom Skupštine odbornici će ubuduće za rad u komisijama i radnim telima dobijati tri ili pet hiljada dinara umesto dosadašnjih hiljadu dinara naknade. Predlagač odluke tvrdi da odbornici čitaju materijal što mora biti više plaćeno.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici Valjeva sami sebi izglasali povećanje naknade za rad u radnim telima i komisijama. Po ovoj odluci Komisija za kadrovska i administrativna pitanja dodeljivaće povećanje po zahtevu samih komisija i radnih grupa. Predlog je na sednici Skuptine iznela Marijana Stanojević odbornik SNS i predsednik pomenute Komisije za kadrovska i administrativna pitanja. U izjavi datoj VTV-u Stanojevića kao razloge za ovakvu odluku navodi da je odluka trebala da bude doneta i ranije, ali da je ipak sačekala kraj godine. Kako kaže tek će se videti da li u budžetu ima novca za ovo povećanje. „Odbornici imaju mnogo obaveza, čitaju skuštinski materijal , pripremaju se za Skupštinu , učestvuju u radu raznih komisija koje donose isto tako važne odluke o kojima skupštinska većina glasa“, rekla je Stanojević.
Opozicija nije podržala ovakav predlog , a član komisije za statutarna pitanja Željko Djukić istoj televiziji rekao je da se u komisijama gotovo ne nalaze ljudi iz redova opozicije , a da materijal stiže uoči same sednice. „Mi se ozbiljno pripremamo dok ostali dolaze samo da podignu ruke. Problem je što oni čak i ne znaju šta glasaju. Donose se odluke koje nisu u skladu ni sa zakonom jer se postavljaju partijski kadrovi“, kaže Djukić.
Vamedia je po zahtevu za informamaciju od javnog značaja svojevremeno dobila presek broja radnih tela i komisija u Valjevu što je i objavljeno u tekstu 13.juna tekuće godine, a dobijeni podaci svedoče da je Valjevo do trenutka davanja informacije imalo 59 komisija. Prosta računica tada je ukazivala da sa naknadama od 1000 dinara, koliko su tada iznosile, grad samo za ovu namenu izdvaja milione. Rekorder po broju komisija u to treutku bio je odbornik SNS-a Milan Gajić koji je bio angažovan u čak šest komisija . Na drugom mestu po broju komisija po podacima i rešenjima o imenovanju komisija dostavljenim od strane Gradske uprave tada je imala upravo odbornica Marijana Stanojević SNS, predlagač odluke, koja je učestvoala u radu 4 komisije.
Nova odluka predvidja da predsednik komisije može imati naknadu od po 5 000 dinara po sednici , a članovi po 3 000 dinara.
Grad Valjevo je svojevremeno bio pomenut kao grad sa izuzetno alim brojem radnih tela i komisija što je naročito pohvalio NALED i SKGO , sada se situacija u samo dve godine dramatično promenila. S obzirom da je obrazloženje jasno te i da se navodi da odbornici čitaju materijal postavlja se pitanje da li to njihovi prethodnici nisu činili ? Da li to znači da svi oni pre njih nisu donosili odluke i da li to na kraju znači da grad nije funkcionisao? Ako nije funkcionisao kako to da smo imali kontinuitet rada pa nas evo u 2018. godini sa sistemom koji nije mnogo menjan od strane ministartsva za lokalnu samoupravu i državnu upravu?
Ne traba zaboraviti da su isti odbornici sebi izglasali povećanje naknade za prisustvovanje na sednicama Skupštine sa 3 000 na 10 000 dinara. Kako broj sednica bilo komisije nije limitiran na mesečnom nivou možemo li pretpostaviti da valjevski odbornik praktično mesečno prihoduje zaradu koja je na bivou privatnog sektora u Valjevu?
S obzirom da je moguće da na početku godine budžetom nije bilo predvidjeno ovo povećanje naknada , sredstva će morati da budu obezbedjena rebalansom. Kako izostaju investicije pa se pozicije za njih izvesno rebalansom brišu , novac treba negde utrošiti?
A naš narod lepo kaže: „Bog je prvo sebi bradu stvorio“. Ostali će morati da sačekaju nove izbore pa svi u redove u odbornika da čitaju materijal.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login