imageGrad nikako nije mogao predvideti 510 miliona prihoda od prodate imovine jer zbirne vrednosti pokazuju drugačije, objavio je Lokalni front. Oni su posle dužeg vremena konačno dobili listu nepokretnosti koje grad namerava da proda. Podaci pokazuju drugačije od onog što je u budžetu.

Lokalni front je konačno došao do liste nepokretnosti planiranih za prodaju u periodu pripreme budžeta za 2018. godinu. Lokalni front podseća da je 15 % tekućih prihoda budžeta bazirano na ovoj stavci.
„Sa liste , nazvali smo je lista za rasprodaju, izdvojili smo pojedinačno najveću stavku, prihod očekivan od prodaje Doma vojske, jer ona najbolje i prikazuje svu zbrku u glavama koje su ovakav budžet i kreirale i time se još i hvale. Predomislili su se u samo 6 meseci pošto su Dom vojske predvideli za prodaju. Setite se odluke Gradskog veća sa početka maja ove godine kojom je svečano proglašeno da će zgrada Doma vojske biti korišćena za potrebe Biblioteke.Dakle, čak i ako slučajno dodje do brzometne rasprodaje gradskih nepokretnosti , ne može se za njih više naplatiti 510 miliona“, kaže Predrag Savić aktivista Lokalnog fronta.

image -Zgrada železničkog saobraćaja br.5 64.473,00dinara
-Zgrada železničkog saobraćaja br 3 40.279.750,00 dinara
-Zgrada železnčkog saobraćaja br 4. 7.463.565,00 dinara
-Zgrada Doma vojske 175.056.944,00 dinara
-Zemljište Doma vojske 7.308.579,00 dinara
-Zgrada Kneza Miloša 10 5.173.868,00 dinara
-Parcele u industrijskoj zoni Stefil 11.803.442,00 dinara
-Neizgradjeno gradsko gradjevinsko zemljište 194.179.160,00 dinara
-Poslovni prostor Prešernova bb 6.612.879,00 dinara
-Neizgradjeno gradsko gradjevinsko zemljište 4.666.137,00 dinara
-Objekat i zemljište parcela 6672/3 24.012.454,00 dinara.
Ukupno: 476.621.251,00 dinara
„Kao što se vidi u prilogu, , zbir procenjenih vrednosti dostigao je tek 476 miliona 621 hiljadu 251 dinar. Naši specijalci pokazuju zavidan nivo kreativne matematike, jer ovo nije prvi put da tvrde da je ništa u stvari nešto“, kaže Djordje Petković aktivista Lokalnog fronta.
Lokalni front je ukazao i na činjenice koje svedoče da grad ne radi svoje ni započete projekte. „Dva velika projekt, gradnja kanalizacije na Divčibarama i klizište u Ulici Ive Andrića trebalo je da budu okončani pre nekoliko meseci. Kao što znamo ti projekti i dalje tapkaju u mestu, čime se kvalifikuju za ulazak u poveliko društvo u kojem se već nalaze škola „Milovan Glišić“, Gerontološki centar, most u Petnici, zgrada na Desankinom trgu, Dom Vojske“, zaključio je Petković.
Sve navdeno po mišljenju Lokalnog fronta samo je razlog više da gradonačelnik Slobodan Gvozdenović podnese ostavku .
S.V.

 

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login