imageU Valjevu je boravio Zoran Lutovac predsednik DS-a koji je razgovarao sa članovima partije, ali i medijima. „Jednoumlje i politika jednog čoveka nije politika to je autokratija u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu, neophodno je to promeniti da bi se bilo šta na bolje promenilo u Srbiji“, rekao je Lutovac govoreći o zadacima Saveza za Srbiju i borbi za vidljivost Saveza u medijima. .  

„DS vodi bitke na više frontova, jedna od njih je revitalizacija same stranke , a drugi je borba zajedno sa partnerima u Savezu za Srbiju pre svega za vidljivost i predstavljanje platforme i programa . Neka istraživanja pokazuju da je vidljivost Saveza za Srbiju ne tako velika nekih dvadesetak procenata, a da je rejting 15,3 %. To nam govori da oni koji su upoznali Savez već su njegove pristalice, “rekao je Lutovac.
On kaže da taj posao nije lak kada u državi postoji ovakva medijska slika. „Nije lako kada osim nekih lokalnih hrabrih medija na nacionalnom nivou sa medijima morate da se borite da biste bili vidljivi. Posebna je priča javni servis. Poseban je to problem jer je to javni servis svih gradjana i svi plaćamo pretplatu , a on ne vrši ono što mu je zakonska dužnost, a to je da uvažava pluralizam mišljenja“, naveo je Lutovac koji kao dokaz navodi činjenicu da nijedan lider Saveza za Srbiju nije bio na javnom servisu iako se po svemu pokazuje da je savez druga po veličini snaga u Srbiji.
On navodi da gradjani ne mogu da se opredele na pravi način ako nisu upoznati sa svim opcijama koje im se nude i to je ujedno razlog zbog kojeg Savez po gradovima po Srbiji na tribinama predstavlja svoj program. „Potpuno je razumljivo da ova vlast shodno tome kakva je, želi da eliminiše svaku kritičku misao, ali je dužnost svih opozicionih stranaka da se takvo stanje menja. Zadatak opozicije je da bude koretivni faktor kao i mediji i sami gradjani. To jeste zadatak Saveza da menja sistem da se stvori pravi demokratski sistem gde će svi moći da imaju svoje mišjenje i gde će se stvoriti osnovni uslovi i za izbore i za jedan normalan politički život. Zato smo se i okupili“, rekao je Lutovac.
Napitanje novinara o petom oktobru kao simbolu demokratskih promena Lutovac kaže da je to bila jedna neophodnost , ali i da mnogo toga nije uradjeno od onoga što je trebalo da se uradi. „ Ti meci prema Zoranu Djindjiću su bili ključna prepreka da se uradi ono što je trebalo da bi se sistem promenio. Dešavalo se da idemo korak unapred pa korak unazad. Nije bilo lako jer je sve bukvalno moralo da se radi na jednom zgarištu . Morali smo da vraćamo neisplaćene penzije, socijalna davanja , postavljati temelje institucijama jer mi imamo jednu tradiciju nedemokratske političke kulture u kojoj se veličaju lideri a manje se vodi računa o sistemu, zakonu. Mi istovremeno sada moramo da izgradjujemo i tu političku kulturu“, rekao je Lutovac.
Zoran Lutovac je na kraju zaključio i da u Srbiji postoji trenutno politička nekultura koja se neguje da kada ne postoji prljavština ona se izmisli i stvara se veštačka u kojoj se ljudi diskredituju. „Moramo tome stati na put jer to zagadjuje društveni život i to loše utiče na gradjane . Jer kada imate takvu političku scenu u kojoj je sve dozvoljeno i u kojoj je nemoguće razlikovati laž od istine vi onda dolazite u situaciju da gradjani kažu svi su oni isti , a to je cilj onih koji vladaju. Da samo jedan čovek može da govori o politici, da samo jedan čovek može da učestvuje u političkim emisijama i to sam . Nema debate, nema sučeljavanja . Kada nekog iz opozicije i pozovu u emisiju onda dovedu još troje iz vlasti koji će govoriti u glas i istovremeno kako se ne bi čuo čovek iz opozicije. Zato je teže tu nekulturu promeniti nego promeniti zakon“, zaključio je Lutovac.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login