imageGrad Valjevo je u prethodne dve godine za novogodišnju rasvetu izdvojio već 12 miliona dinara, a kako se može videti u izvršenju budžeta i u ovoj godini biće potrošeno još šest miliona. Nezavisna odbornica Snežana Spajić na konferenciji za novinare je istakla da grad sigurno ima boljih rešenja da utroši novac .

Nezavisna odbornica Snežana Spajić na konferenciji za novinare se posebno osvrnula na trošenje novca iz budžeta za novogodišnju rasvetu. „U izvršenju budžeta se navodi da je iz tekuće budžetske rezerve gradonačelnik opredelio za novogodišnju rasvetu i Milovan Glišić 8 miliona dinara. Tu se ne vidi jasno koliko je za šta opredeljeno. U drugoj izmeni plana komunalne izgradnje vidimo u programu 2 komunalna delatnost pod javnom rasvetom i video nadzorom , našla se ponovo kupovina novogodišnje rasvete u iznosu od 6 miliona dinara“, ukazala je na podatke iz izvršenja budžeta odbornica Spajić.
Ona navodi da je grad Valjevo u 2016. godini nabavio novogodišnju rasvetu u iznosu od 50 000 evra što je takodje oko 6 miliona dinara , od preduzeća Keep light. „To smo tada nabavili kao i još neki drugi gradovi u Srbiji po najverovatnije nameštenom tenderu. Poenta javne nabavke je da naručilac zadovolji potrebe, a ako naručilac prepisuje iz kataloga dobavljača opis onoga što naručuje , to je izvesno izigravanje javnih nabavki. To se desilo u ovom slučaju“, kaže Spajić.
Po podacima iz prošle godine grad je u 2017. godini takodje izdvojio 6 miliona dinara za novogodišnju rasvetu koju je kupio od preduzeća Maksvel grup. „U ovom slučaju je 200 000 dinara plaćeno postavlajnej rasvete ,a naručilac grad Valjevo je ponovo detaljno opisao želejne ukrase. Naše je mišljenje da grad treba da zasvetli i to pozitivno utiče možda na gradjane , ali da li je to razlog da se ponovo izdvoji 6 miliona dinara. Novac koji je uzet sa važnih pozicija iz budžeta sa poljoprivrede , komunalne infrastrukture se sada prebacuje na kupovinu novogodišnjih ukrasa. Ja ne mislim kao neki iz gradske vlasti da će gradjani biti obradovani kada vide svetleću novogodišnju rasvetu. Možda to nekog i raduje , ali je ppitanje da li ti isti ljudi imaju išta na novogodišnjoj trpezi?“, konstatovala je Spajić.

image Ona kaže da novogodišnja rasveta ne može nikom pružiti pristojan obrok.
„Uzeli su novac sa pozicije ekologije i zaštite živvotne sredine pa ćemo onda tu rasvetu ta svetla gledati kroz dimnu zavesu i maglu . Lično smatram da nije trebalo izdvajati pare za tu rasvetu ove godien. Jedino što se može desiti da je to naredba iz republike i da su oni pod moranjem da kupe novogodišnje ukrase od odredjenih preduzeća“, kaže Spajić.
Spajićeva na kraju konstatuje i da je taj novac mogao biti pametnije utrošen jer kako kaže, ovako sa novogodišnjom rasvetom u ovoj situaciji sve podseća na bajku o devojčici sa šibicama.
S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login