imageSednica Skupštine grada biće održana danas sa početkom u 10h. Pred odboricima će se naći i prvi rebalans budžeta i izvršenje budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Rebalans budžeta i izvršenje biće izveesno najvažnije teme današnjeg skupštinskog zasedanja. Prvi rebalans predvidja smanjenje sredstava budžeta grada za 174.223.406 dinara odnoso za 4,98% dok su sredstva iz ostalih izvora budžetskih korisnika smanjena za 16 658 177 dinara odnosno 13,38%.
U medjuvremenu opozicija se izjasnila da je rebalans nerealan jer smanjenje treba da bude značajno veće , s obzirom da je grad na poziciji očekivanih prihoda od prodaje nepokretnosti, ostavio ponovo blizu trista miliona dinara , a kako nijedan oglas za prodaju nepokretnosti nije raspisan, opozicija veruje da do prodaje neće ni doći , a samim tim ni do prihoda koji se očekuju.
Iako bi po zakonu o budžetskom sistemu odbornici trebalo da razmatraju drugi izveštaj o izvršenju budžeta s obzirrom da se on po zakonu podnosi u septembru , a Skupština potom u roku od 15 dana treba da ga razmatra , pred odbornicima će se naći izveštaj od juna meseca.
U Izveštaju se navodi da su u periodu od 1.januara do 30. juna prihodi , primanja i preneta sredstva realizovani u iznosu od 1 232 707 752 44 dinara odnosno 35,37% u odnosu na plan iz sredstava budžeta , dok su prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ostalih izvora realizovana u iznosu od 37 427 843 dinara.
Po odluci u budžetu planirani su rashodi koji su realizovani u iznosu od 1 104 974.593 22 dinara, odnosno 31,70% u odnosu na plan dok su sredstva iz ostalih izvora realizovana u iznosu od 29 128 538 69 dinara odnosno sa 23,77 % u odnosu na plan.
U proteklom period opozivicija je žestoko kritikovala ovaj izveštaj navodeći da je više nego evidentno da izostaju investicije , a novac iz budžeta odlazi na manifestacije I reprezentacije.
Gradski odbornici razmatraće danas I predložena kadrovska rešenja za radna emsta direktora JP Kolubara I JKP Polet, ali I izveštaje o poslovanju JKP Polet čiji je dug narastao na 14 miliona dinara.
Sudeći po do sadašnjim izjavama odbornika ništa manje interesantna neće biti ni druga izmena plana komunalne gradnje u kojoj se navodi smanjenje na pozicijama vodosnabdevanja, ali I odustajanje od pojedinih radova.
Da li će danas o ovim temama biti postavljena sva pitanja koja su se mogla čuti u proteklom periodu do sednice , ostaje da se vidi.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login