imageLideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, Milan Stamatović i Nebojša Zelenović, predvođeni predsedavajućim Jankom Veselinovićem, okupili su se danas ispred sedišta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Danas/Oni su poručili da u pomenutom telu sede ljudi koji su odgovorni za medijski mrak u Srbiji, uprkos tome što je njihov posao da primenjuju i štite Zakon o elektronskim medijima.

Veselinović je tom prilikom istakao da se REM pretvorio u filijalu i jedan od odbora vladajuće stranke, te da zbog toga opozicija zahteva hitnu promenu takvog stanja, kako bi mediji u Srbiji ponovo bili slobodni. On je naveo da je REM od 2016. odbio da vrši nadzor medija u toku predizborne kampanje, te da je od tog trenutka postalo ogranak SNS-a što se, kako je dodao, vidi i iz izjava članice Saveta REM-a Olivere Zekić.

Veselinović je podsetio da je televizija Pink nedavno direktno prenosila Glavni odbor SNS-a iako je tako nešto zabranjeno zakonom, te da ni u tom slučaju REM nije sankcionisao pomenutu televiziju sa nacionalnom frekvencijom. Na pitanje novinara televizije Pink, da li njegovi navodi znače da Savez za Srbiju želi da cenzuriše i zabranjuje medije, Veselinović je kazao da je besmisleno odgovarati na pitanja pomenute televizije, jer je ona „partijsko glasilo i produžena ruka aktuelnog režima“.

Okupljenim novinarima obratio se i jedan od osnivača SzS Dragan Đilas, koji je poručio novinaru TV Pinka da očekuje od te televizije da ispoštuje odluku suda, koja je postala pravosnažna pre više od godinu i po dana, to jest da u programu u celosti bude pročitana presuda u kojoj stoji da su u pismima Željka Mitrovića upućenim njemu iznete neistine.

– Tek kada pročitate presudu, što vam i sud nalaže, onda ćemo moći sa vama da razgovaram – kazao je Đilas. On je naglasio da je formirana radna grupa koju čine sve opozicione partije u Srbiji, koja će se baviti izbornim uslovima, i koja ima rok od 30 dana da ih dogovori. Nakon toga, prema njegovim rečima, biće objavljeni zaključci opozicije koji se odnose na fer i poštene izbore, od kojih su mediji vrlo važan, ali ne jedini deo koji treba promeniti.

Zekić: Šačica lidera kombi-saveza

U trenucima dok se Dragan Đilas obraćao predstavnicima medija, ispred sedišta REM-a pojavila se članica Saveta REM-a Olivera Zekić, koja je liderima SzS poručila da je njihov osnovni problem što ne poznaju zakon. Ona je predstavnike pomenutog opozicionog bloka nazvala „šačicom lidera“ i „kombi-savezom“, rekavši da njihovo okupljanje predstavlja nedopustiv pritisak na „samostalno i nezavisno regulatorno telo“, te da ako imaju neke primedbe, ne treba da dolaze ispred zgrade, već da ih upute u pismenoj formi. Đilas je potom upitao Zekić da li je istina da joj je, dok je bila u Istri, predsednik Vučić diktirao saopštenje i dodao da on za tu tvrdnju ima svedoke. Zekić je odgovorila da takvi navodi predstavljaju fašizam, te da Đilas želi da uspostavi domaću verziju Informbiroa."

Danas online/ M. D. Miljković16. oktobra 2018. 20.54

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login