image "Demantujemo neistine koje su izneli aktivisti „Lokalnog fronta Valjevo“, a preneli pojedini mediji, u vezi izgradnje kanalizacije na Divčibarama", navodi se u demantiju koji je dostavio Kabinet gradonačelnika.

"Korišćenjem nepotpunih informacija i pogrešnih tumačenja ovog značajnog posla, najgrublje su oklevetani predstavnici grada Valjeva- gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović, predsednik Komisije za praćenje javnih nabavki i zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović i Gradska uprava Valjevo.
U obraćanju predstavnika „Lokalnog fronta Valjevo“ predmer i predračun Saobraćajnog instituta CIP iz Beograda, u kome je planirano i miniranje prilikom iskopa, u okviru sanacije kanalizacije sanitarnih otpadnih voda na Divčibarama, predstavljeno je kao račun na osnovu koga su plaćeni ovi radovi.
Ovlašćena firma za nabavku eksploziva i eksplozivnih materijala „MPEX System d.o.o.” iz Lazarevca je otkazala je ugovor br. 60-U-IO/D/2018 koji je imala sa izvođačem , jer nije u mogućnosti da ispuni ugovorne obaveze, pošto nisu dobili pozitivan odgovor za nabavku eksploziva i eksplozivnih materija za potrebe sanacije kanalizacije, na lokaciji centar Divčibara.

image Građevinski radovi na sanaciji kanalizacije na Divčibarama su obustavljeni na kraku 1 kod F 731 zbog nemogućnosti daljeg iskopa bez miniranja. Do trenutka kada su radovi obustavljeni, iskop rova je rađen u zemljištu 2. i 3. kategorije i u zemljištu 4. i 5. kategorije. U zemljištu 4. i 5. kategorije je tenderom predviđena mogućnost miniranja za šta nije bilo potrebe, pa je iskop rađen mašinski. Nailaskom na stensku masu sedme kategorije, čiji iskop nije predviđen nijednom pozicijom u javnoj nabavci, tražena je dozvola MUP-a- Sektora za vanredne situacije, za nastavak daljih radova miniranjem.
Odeljenje za vanredne situacije u Valjevu MUP-a Srbije, svojim rešenjem br.210-6564/18-1 od 16.04.2018. godine ne dozvoljava nabavku eksplozivnih materija za miniranje, jer nisu ispunjeni bezbednosni uslovi, odnosno, miniranjem bi se ugrozili okolni objekti.
Kako pozicija iskopa rova u zemljištu sedme kategorije nije predviđena tehničkom specifikacijom, zatraženo je mišljenje Uprave za javne nabavke za sprovođenje pregovaračkog postupka, koji je u toku.
Iz građevinskog dnevnika se može videti da miniranja nije bilo, pa samim tim nije ni izvršeno plaćanje.

image Ovim demantijem i prilozima koje objavljujemo, dokazujemo da u ovom poslu nije bilo nikakvih propusta, niti plaćanja neizvršenih radova.
Obaveza grada Valjeva je bila izrada projekta, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, koja i finansira ove radove, redovno prati realizaciju projekta.
Rešenjem o obrazovanju Komisije za javnu nabavku – GRAĐEVINSKI RADOVI NA SANACIJI KANALIZACIJE SANITARNIH OTPADNIH VODA U ZONI CENTRA DIVČIBARA, br. 112-1012/2017-06 od 11.12.2017. godine, Kancelarija za praćenje javnih ulaganja je delegerila svog člana i zamenika u ovoj Komisiji.
Svi radovi su do sada izvedeni na najvišem nivou i u skladu sa ugovorenim pozicijama.

Kabinet gradonačelnika"

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login