image„Poskupljenja struje sasvim sigurno neće biti do kraja grejne sezone“, izjavio je za Vamediu ministar energetike Aleksandar Antić. Ministar za Vamediu kaže da je upoznat sa projektom gasifikacije Valjeva , ali da na žalost to pitanje trenutno nije prioritet i da će se ot ome još razgovarati.

Vamedia: S obzirom da su smanjene plate i penzije , gradjani spravom strahuju od novog poskupljenja struje . Da li postoji takva mogućnost?

A.Antić: Mi smo to čvrsto obećali .U toku ove zimske, grejne sezone, nećemo uzimati u razmatranje nikakve zahteve ukoliko dodju od EPS-a za povećanjem cena struje . nwaredne godine , 2015. godine kada prodje zima videćemo za dalje , ali do tada to nećemo uzimati u razmatranje .

Vamedia : U trenutku kada su popadali dalekovodi , neki nacionalni mediji su preneli da možda EPS ima viška administarcije , a manjak radnika elektro struke. Da li ste vi imali taj utisak i kako se završava priča sa restrukturirnjem EPS-a?

A.Antić: Mi smo pre par nedelja na Vladi usvojili plan restrukturiranja i reorganizacije EPS-a i deo tog projekta je optimalizacija svih njihovih procesa. Mi u istočnoj Srbiji nismo imali problem sa nedostatkom montera . Imali smo katastrofalnu vremensku situaciju , nepogodu koja je polomila stotine hektara šume. i sve na šta je naišla. Pa i dalekovode, nama je tamo polomljeno 759stubova. Mi smo to rešili u toj situaciji zaista efikasno. Pa pogledajte u svetu koliko traju takvi radovi . priroda je nekada nepredvidiva , ali ja vam garantujem da su ljudi iz naše elektrokompanije efikasnije to uradili od stranih takvih preduzeća.

Vamedia: Da li je tačno da je neodržavanje tih dalekovoda doprinelo takvoj situaciji, odnosno da je šuma gotovo sakrila dalekovode , prerasla ih?

Antić: Ja sam tek nekoliko meseci ministar i nemam zaista stav da treba posebno da branim nešto što je neko radio pre mene i ostavio nama . Ali vam tvrdim da nije razlog u tome . Nije problem ni održavanje ni oprema već je vreme zapravo napravilo najveći problem .

Vamedia : Da li ste upoznati da je Valjevo pokrenulo postupak prikupljanja potrebne dokumentacije za projekat gasifikacije?

A.Antić: Pa ja znam da je Valjevo pokrenulo takvu inicijativu. I bez dileme mi ćemo u nekom narednom periodu u toj nekoj nacionalnoj strategiji razmatrati te magistralne i regionalne gasovode , ali prethodno moramo da rešimo sada da kažem generalno pitanje stabilnosti i sigurnosti snabdevanja gasom u godinama pred nama kada je makar tako izgledalo stavljena tačka na projekat Južni tok.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login