imageNakon sudjenja bokserskog turnira u Češkoj, u ime Srbije jedini sudija na Mediteranskim igrama u Španiji je Valjevac Aleksandar Vučićević. Mediteranske igre inače smatraju malom Olimpijadom.

Bokserskog sudiju iz Valjeva Aleksandra Vučićevića, kog očekuje polaganje za treću sudijsku zvezdicu kada će praktično postati jedini srpski sudija sa ovim rangom, po povratku sa turnira u Češkoj sačekao je poziv Medjunarodog olimpijskog komiteta. „Na tom turiniru učestvovalo je čak 400 bosksera i svaki dan smo imali i do 120 borbi, što svedoči o rangu turnira u Češkoj. Po dolasku u Valjevo stigao je poziv MOK-a da sudim Mediteranske igre koje se održavaju od 23. juna do 1.jula u Taragoni u Španiji. S obzirom da preko 3000 sportista , jasno je koliki je njihov značaj“, kaže Vučićević.
Medju bokserima koji će se takmičiti u Španiji su i četiri srpska reprezentativca za koje Vučićević tvrdi da imaju šanse za medalje te i da medju sportistima uopšte vlada veliko intersovanje za Mediteranske igre.
„Ovu sportsku manifestaciju nazivaju još malom Olimpijadom i ona zaista po ugledu na Olimpijadu ima sličan sistem i otvaranja i zatvranja igara, ali i sam tok takmičenja. Održavaju se uvek nakon prave Olimpijade.Poziv koji sam dobio i činjenica da ću biti sudija na ovom takmičenju znači mi zaista mnogo u smislu profesionalne afirmacije , u pitanju je takodje veliko iskustvo koje se na ovaj način stiče s obzirom na sam značaj takmičenja, ali i činjenicu da sudim uz najveće bokserkse sudije. Ja sam jedini iz Srbije koji je dobio ovakav poziv“, objašnjava Vučićević.
Na ovim igrama učestvovaće 3.622 sportista iz 25 zemalja koji će se takmičiti u 28 sportova. Na Mediteranskim igrama ove godine debituju sportisti iz Portugalije i Kosova medju 26 zemalja učesnica.

image Mediteranske igre su međunarodno sportsko takmičenje koje se održava svake četiri godine. Države koje se takmiče moraju imati izlaz na Sredozemno more (izuzetak su Srbija, Makedonija, San Marino i Andora koje nemaju izlaz na Sredozemno more, dok Izrael koji ima izlaz na Sredozemno more, ne učestvuje). Ovo takmičenje je inicirao Muhamed Taher-paša, predsednik Egipatskog olimpijskog komiteta, za vreme Letnjih olimpijskih igara 1948.. Prve igre održane su 1951. godine u Aleksandriji, jednom od najvećih gradova Egipta. Prvih deset Mediteranskih igara (1951—1991.) održavane su godinu pre Letnjih Olimpijskih igara.
S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login