imageBLIC/Grčki premijer Aleksis Cipras juče je, na lični zahtev Angele Merkel, boravio u Berlinu u pokušaju da dve zemlje, među kojima rastu tenzije, nađu zajednički jezik.

Lideri Grčke i Nemačke sastali su se juče u Berlinu u nadi da će smiriti uzavrele strasti poslednjih nekoliko nedelja zbog grčkih reformi i otplate duga.
U pitanju je prva zvanična poseta Ciprasa Berlinu, a upućene strane navode da je nemačka kancelarka zatražila da joj grčki premijer lično predstavi listu svojih reformi nakon što je odnos dvojice ministara finansija Janisa Varufakisa i Volfganga Šojblea postao prilično napet.
Naravno da je kancelarki zanimljivo da iz usta grčkog premijera čuje kakve su njegove ideje - rekao je portparol Merkelove Štefan Zajbert.
Sastanak je organizovan u trenutku kada se Grčka nalazi na ivici bankrota. Prema navodima nemačkih medija, Grčka ima vremena do 8. aprila da ostane likvidna ukoliko se do tada ništa ne promeni.
Angela Merkel je nedavno umanjila šanse da će Ciprasove obećane reforme uspeti, i to je grčkom premijeru saopštila u lice prilikom njihovog skorašnjeg sastanka, rekavši da „nije ni vreme ni mesto za takve reforme, te da se Grčka bolje okrene rešavanju svog ogromnog duga“.
Ipak, dvoje lidera pred sastanak je izjavilo da pregovori o restrukturiranju grčkog duga neće biti na stolu, već ponovno uspostavljanje poverenja i unapređenje bilateralnih odnosa.
I pored toga, evropski lideri očekuju da se na sastanku postigne konstruktivno rešenje kako bi Grčka ostala deo evrozone.
Grčki premijer ranije je Merkelovoj poslao pismo u kojem je naglasio da je plan otplate duga „nemoguć“ bez pomoći Evropske unije.
Ipak, Merkelova je uzvratila da će Grčka morati da proguta „gorku pilulu“ i da smanji budžetsku potrošnju.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login