image Tanjug/Vozači u SAD će narednog leta imati najniže cene benzina u poslednjih šest gdoina, najavilo je Ministarstvo energetike.

Očekuje se da će prosečna cena u zemlji pasti za 32 odsto u odnosu na 2014. godinu, u proseku na 2,4 dolara po galonu, sa 3,36, što će biti najniži sezonski prosek od 2009. godine, prenosi AP. Glavni analitičar nafte Tom Kloza smatra da će fluktuacije cena biti neujednačene, ali da bi mogle pasti čak ispod dva dolara, a glavna potražnja za benzinom očekuje se u julu i avgustu.

Niže cene su rezutat toga što svetske zalihe nafte rastu brže od potražnje, jer je povećana proizvodnja i u Severnoj Americi i u drugim delovima sveta.
Ministarstvo je upozorilo i da bi postojeće prognoze mogle značajno da budu promenjene ako se ukunu sankcije Iranu, jer ta zemlja raspolaže sa 30 miliona barela nafte u skladištima.
Očekuje se da će cena brenta, koju koriste mnoge američke rafinerije, a koja je najvažniji pokazatelj cena benzina, ove godine pasti 40 odsto.
Takođe se očekuje da će američki vozači trošiti više benzina za 1,6 odsto, tokom leta. Ali rashodi u domaćinstvu koji odlaze na benzin biće na najnižem nivou od 2004. godine, tako da će iznositi oko 700 dolara manje. Prosečna cena benzina u SAD danas je iznosila 2,38 dolara po galonu, što je za 33 odsto manje u poređenju sa prošlom godinom.
U proteklih šest meseci, Amerikanci su čuvali ušteđevinu za jeftini benzin, umesto da potroše svoju zaradu. Visina lične ušteđevine porasla je sa 4,4 odsto u novembru na 5,8 odsto u februaru.
Ekonomski rast je organičen zbog izbora potrošaca da štede, jer potrošnja utiče na 70 odsto privrednih aktivnosti.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login