imageBusiness Insider /Eskalacija nasilja na ulicama Baltimora koja je trajala tokom poslednjih nekoliko dana posledica je ubistva mladića Fredija Greja (25), ali i, užasnim uslovima u kojima živi deo crnačke populacije u ovom gradu, tvrdi Nik Mosbi, poslanik grada.

Tokom prethodnih nekoliko dana ulice Baltimora bile su u haosu. Pobuna koja je pokrenuta zbog ubistva Afroamerikanca Fredija Greja (25), koga su ubili policajci, prerasla je u protest siromašnih. „U ljudima se decenijama nakupljao bes prema sistemu koji ih je izneverio“, tvrdi Nik Mosbi, poslanik grada Baltimora.

Baltimor je izgubio skoro trećinu stanovnika otkad je 1950. zabeležen najveći broj stanovnika (950.000). Više od 30.000 ljudi iz Baltimora ostalo je bez doma u proteklih godinu dana. Neki su počeli da žive u skloništima, dok su drugi naselili napuštena imanja. Skoro svaka četvrta osoba u Baltimoru živi ispod granice siromaštva. Procenjuje se da danas u Baltimoru postoji oko 16.000 napuštenih i praznih zgrada. Takođe, procene su da oko 20 odsto dece u Baltimoru živi bez neophodnih stvari. Od decembra 2012. do decembra 2014. procenat nezaposlenosti skočio je sa 6,9 odsto na 8,2 odsto. Od 1980. do 2007. broj poslova koji se nisko plaćaju (proizvodnja i uslužne delatnosti) porastao je za 60 odsto, dok je broj poslova sa srednjom zaradom porastao za 30 odsto, a samo 10 odsto je više poslova sa visokom platom. Svaka četvrta kuća je 2012. godine dobijala bonove za hranu. Skoro 85 odsto dece u školama u Baltimoru ispunjava uslove da dobije besplatan ili obrok sa nižom cenom.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login