Grad ulaže u razvoj turizma

imageGrad Valjevo u narednoj godini posebno će ulagati u razvoj turizma na Divčibarama i u Petnici. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić najavio je projekte prema ministarstvu.

U 2016. godini grad je oformio tri radne grupe koje su za zadatak dobile praktično tri turističke celine , Divčibare , Petncu i Brankovinu. „ Pokušavamo da ovu oblast razvijamo i tu su dve destinacije prioritetne Divčibare i Petnica. Za Divčibare smo predvideli za ovu godinu 7,5 miliona dinara stim što imamo i jedan projekat prema ministarstvu turizma to je projekat hale sportova na Divčibarama čija je vrednost 82 miliona dinara . Konkurisaćemo i pokušati da na taj način značajno poboljšamo ponudu na Divčibarama“, rekao je Jeremić.
Grad je opredelio i 48 miliona dinara za izradu katastarskih snimaka na Divčibarama , za izradu projekta za izradu kanalizacije, za izradu projekta po pitanju vodovoda, asfaltiranje ulica , otkup parcela koje su neophodne da bi se ulice asfaltirale.
„ Tu je predvidjeno i uredjenje parkinga , autobuskog okretišta . To su projekti koji nam daju osnov da sledeće godine uložimo još para u Divčibare. Jedan deo je vezan za projekte , a drugi za same investicije Tu će sad ponovo biti pumpa , staza će biti u funkciji. Dakle ima pomaka na Divčibarama“, tvrdi Jeremić.
Po rečima zamenika napravljen je dogovor da kamp Breza udje u projekat privatno javnog partnerstva kako bi se u tom prostoru izgradio moderan sposrtski centar.
„ Što se tiče same Petnice tu imamo više aktivnosti koje su vezane za otkup zemlje na Rogljeviću za novu opservatoriju , predvidjena su sredstva za uredjenje pećine , za otkup odredjenih parcela oko jezera . petnica je prostor koji je gradu vrlo značajan i može biti vrlo privlačna turistička destinacija kad govorimo o Valjevu“, kaže Jeremić.
Kako tvrdi Jeremić, grad naredne godine neće zanemariti ni područje reke Gradac, Tešnjara  i Brankovine , ali i podbranskog dela brane Stubo Rovni .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.