Novogodišnja bajka uz 872 paketića za decu

imageSedamnaesti put za redom Udruženje Andjeli čuvari organizuje u Valjevu Novogodišnju bajku u okviru koje će ovoga puta biti podeljeno blizu 900  paketića za svu decu ranjivih kategorija u gradu.

Udruženje Andjeli čuvari ove godine beleži tačno 16 godina postojanja , a u ovoj godini ostvarili su brojen posete i donacije od dve humanitarne organizacije , Swewden „International Humanitet“ i „ Vougares du Ceur“ France. „ U 2016. godini realizovali smo i projekat koji je bio finansiran od strane Grada u oblasti zaštite lica sa invaliditetom , a istovremeno naše Udruženje vrši i usluge eksternog monitoringa na projektu koji finansira EU , a zove se „ Razvoj održivih usluga u zajednici na području zapadne Srbije“. Posebna novina je što je u ovoj godini ozvaničen rad izdvojene jedinice predškolske grupe Milica Nožica u Pinokiju. Program je odobren od strane ministarstva prosvete , nauke i tehnološkog razvoja. Naša predškolska grupa broji 24 polaznika“, kaže Vesna Lazić predsednik Udruženja.
Pinokio je u ovoj godini učestvovao sa svojim predstavama na više manifestacija i takmičenja  na kojima je osvojio zapažene rezultate. „ Za vreme Tešnjarskih večeri svih sedam dana organizovali smo programe za decu, izveli smo dve predstave „ Princeza na zrnu graška“ i „Vašar u Topoli“ , ali i više lutkarskih predstava. Kao kruna svih naših napora dolazi upravo Novogodišnja bajka koja je deo naše tradicije od osnivanja“, kaže Lazićeva.

image U Centru za kulturu od 18h počeće dečija manifestacija sa zanimljivim programom. Glumci Kreativne radionice Pinokio izvešće predstavu „ Mala sirena“ , a u programu učestvuje i KUD Djerdan.
„ Posebno smo ponosni na Novogodišnju bajku , ali moram da kažem da nje ne bi bilo da nije dobih ljudi naših donatora koji su se odazvali pozivu . Donatora je na žalost svake godine sve manje , ali ja moram da pomenem one koji su sa nama ove godine pripremili paketiće i pomogli u organizaciji to su pre svega naši donatori iz Švedske, potom Austroterm , Vega, Maštarije, Koka kola Beograd, Nektar Bačka Palanka, Europrom, Sava cop, Euro pak Mionica, Kendi svit Valjevo. Naši stalni saradnici su Centar za kulturu PU Milica Nožica i KUD Djerdan“, kaže Vesna Lazić.

U okviru Novogodišnje bajke biće podeljeno 872 paketića deci iz svih ranjihivh kategorija u Valjevu. Svoj takvoj deci Andjeli čuvari uputili su  zvaničan poziv.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.