Svečano pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje na stazi Crni vrh

imageNa stazi Crni vrh na Divčibarama uz prisustvo velikog broja zvanica svečano je pušten u rad sistem za veštačko osnežavanje. Ski staza će za nekoliko dana biti otvorena za javnost. Istovremeno na Divčibarama puštena je u rad i samouslužna benzinska pumpa Ingrap omnija.

Na Divčibarama nema snega još uvek, ali će ski staza zahvaljujući veštačkom osnežavanju biti u funkciji narednih dana. Svečanom puštanju u rad sistema za veštačko osnažavanje prisustvovali su , pored gradskog rukovodstva, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Ljubomir Aksentijević, posebni savetnik potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, narodni poslanik Zoran Babić. “Nova gradska vlada planirala je da uloži u Divčibare naredne godine oko 40 miliona dinara , svi znamo šta nam znače i šta sun am značile Divčibare dok smo bili deca i provodili dane ovde.Nismo više deca , nećemo više da se igramo. Želimo da ozbiljno ulažemo u Divčibare i ovo je prvi korak, a očekujem da sledeće godine bude jedan odlučujući iskorak id a ponovo Divčibare vratimo na turističku mapu Srbije i rerkao bi ih i bivše Jugoslavije”, rekao je na ski stazi gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.
Ski stazu Crni vrh pre nepunih godinu dana preuzelo je preduzeće Kej invest nekretnine i njihovo uključivanje u rad staze jeste prvo privatno javno partnerstvo u našem gradu. Ovo preduzeće za nepunih godinu dana ispunilo je svoje ugovorne obaveze , uz značajna finansijska ulaganja , trokom godine uradjen je kompletan remont žičare , atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, oprema za bezbednost i signalizaciju , sistem za elektronsko plaćanje karata , uradjen je novi prilaz stazi i uveden sistem za veštačko osnežavanje . “ Kao skijalište koje se nalazi blizu velikih gradova , pozivamo vas sve da pre nego posete skijališta u svetu krenu odavde , sa Divčibara. Ovo je mesto na koje možete doći na skijanje čak i na dan, svakako na vikend, krsatki ili duži odmor. Svečano puštamo u rads sistem za veštačko osnežavanje , a za nekoliko dana otvorićemo stazu za nove skijaše” rekao je Miodrag Maksimović vlasnik preduzeća Kej invest nekretnine.

image

Ovo preduzeće zakupilo je na petnaest godina stazu, a novi concept dobio je ime Divčibare ski resort. Ski staza duga je 850 m sa visinksom razlikom od 180 metara, poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1200 skijaša na sat. PO medjunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena. Da je rad ski staze pojačanje za turističku ponudu Srbije potvrdila je direktor TO Srbije Marija Labović. “ Na ovaj način ski sezona će biti ne samo poboljšana već i produžena i izvesno doprineće tome da Divčibare dobiju pravo mesto koje i zaslužuju.Ovde nije samo u pitan ju zimski turizam već Divčibare zaslužuju da budu nazvane destinacijom za čitavu godinu što ona i jeste. Do sada Divčibare privlače u najvećoj meri domaće turiste i za prvih deset meseci povećan je broj noćenja za 40%. Vaučeri su sbvakako tom poboljšanju doprineli. Lokalna samouprava je prepoznala značaj turizma za razvoj ovog kraja što je za svaku pohvalu , a javno privatno partnerstvo koje ovde imamo je dokaz kako taj sistem vrlo uspešno može da funkcioniše”, rekla je Labović.

image Na mestu nekadašnje pumpe na Divčibarama sada je svečano otvorena i nova samouslužna benziska pumpa, a pumpu je sa novim sistemom otvorilo preduzeće Ingrap omni. “ Ovo je naša treća benzinska stanica i otvaramo samouslužnu benzinsku stanicu koja će raditi 24 sata svaki dan bez zaposlenih. plaćanje se obavlja preko automata u koji se ubacuje kartica ili novac. Smatramo da je ova pumpa doprinos budućem razvoju Divčibara”, rekla je Milena Živanović iz preduzeća Ingrap omni Beograd.

image Otvaranju ove pumpe prisustvovao je i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji je rekao da je ova pumpa u suštini preteča svih modernih stvari koje će se na Divčibarama ubuduće raditi. “ Imati pumpu sa ovakvim sistemom je nešto što je revolucija za Divčibare . Očekujemo da Divčibare već krajem sledeće godine postanu jedno značajno turističko mesto na mapi Srbije”, rekao je gradonačelnik.

S.V.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.