Saopštenje Udruženja boraca -Učešće na memorijalnom skupu

imagePredstavnici Udruženja boraca rata od 1990 godine prisustvovali su memorijalnom skupu povodom 19 godina od pogibije pilota Milenka Pavlovića, a tim povodom izdali su sledeće Saopštenje:

Dana 29.04.2018 godine udruženje boraca rata od 1990 godine grada Valjevo, udruženje boraca Gvozdeni puk Osečina-Pecka, Subnor Osečina i udruženje boraca Gvozdeni puk Republike Srbije a predstavnici istih udruženja Bradić Ljubomir, Mišić Branko, Pavlović Vojislav, Cvetanović Milana i Dejan Milošević su učestvovali na parastosu i memorijalnom skupu povodom 19 godina pogibije pilota heroja Pukovnika Milenka Pavlovića nad Valjevom 1999 godine protiv zločinačkog genocidnog nato agresora, održano u Gornjem Crniljevu.

Održao se i sastanak u Osečini na temu novodobijenih presuda za diskriminaciju koju je usvojio Viši sud u Valjevu a bez održanih ročišta gde se štede velika sredstva budžeta Republike Srbije i ne odlivaju se za troškove advokatskih usluga. To je za pohvalu kako radi Viši sud u Valjevu jer to je nova sudska praksa u Srbiji gde se u jednoj presudi nalazi deset boraca tužilaca a presude se usvajaju u roku od dva meseca.
Mi smo stalno govorili da nešto treba učiniti da se ne odlivaju sredstva na troškove suđenja i imali smo i nekoliko sastanaka na istu temu i ovakav rad i stav Valjevskog Višeg suda su za svaku pohvalu!!!
Raspravljalo se o nastavku dobre saradnje sa lokalnom samoupravom i resornim Ministarstvom za Boračka pitanja i čistom borbom za boračka neostvarena prava.
Poseban akcenat se stavlja na Negovanje Tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i nacionalnog priznanja za učesnike ratova kao i usvajanje zakona o borcu koji bi rešio dobar deo problema.
Nepodnošljivo je da mnogi dobijaju nacionalna priznanja pevači i sportisti…………??? i mi nismo protiv toga ali najmanje što zaslužujemo kao borci Srbije je baš takav isti status i ni manji a ni veći!
Nastavljaju se dalje aktivnosti udruženja boraca Valjevo koji su takvim delovanjem afirmisali grad Valjevo i udruženje izradom česme sa ikonom u Manastiru Vraćevšnica i ujedno izvršili rehabilitaciju svojih članova koji su uključeni u takav vid aktivnisti.
Obavešteni su svi ratni vojni invalidi da je Ministarstvo za boračka pitanja raspisalo konkurs za banjsko lečenje ratnih vojnih invalida
a pomoć će pružiti udruženje boraca Valjevo oko popunjavanja zahteva.

Predsednik Ubr Valjevo i
Generalni sekretar udruženja boraca
Gvozdeni puk Republike Srbije
Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.