Novi most na reci Gradac

      9 коментара на Novi most na reci Gradac

Na reci Gradac kod nekadašnjeg restorana Vidre postavljen je novi  most.

U poplavi 2014. godine u potpunosti je odronjena jedna strana obale kod restorana Vidre i sam pešački most koji se tu nalazio zbog svoje drvene konstrukcije postao je nebezbedan. Tri godine kasnije postavljen je novi most koji je takodje uskoro postao pretnja za korisnike pa je na kraju postojeća drvena  konstrukcija u potpunosti I uklonjena .

Novi most postavljen je krajem prošle nedelje , a Branko Vuković načelnik odeljenja za infrastrukturu kaže da je most sada daleko bezbedniji.

“Najpre je bilo potrebno da se uradi projekat , sada smo završili I postavljanje mosta . Ono što je jako važno jeste da je podkonstrukcija mosta metalna što znači da je stabilnija I bezbednija nego da je radjena od drveta. Ograde su drvene I gazišta su drvena I ona se lako mogu menjati u slučaju dotrajalosti jednog dana”, kaže Branko Vuković načelnik odeljenja za infrastrukturu.

Radove je izvelo preduzeće „VIG construction“ iz Valjeva, a vrednost izvedenih radova je 9.522.643,86 dinara sa PDV-om.

9 comments on “Novi most na reci Gradac

  1. Dragan

    bravo. za male pare dobili smo most koji ce mnogo znaciti gradjanima ovog dela grada i koji znatno skracuje put pesacima

    Reply
  2. Ekolog

    Bacanje para.Na 50m postoji prelaz za pešake preko brane,a na200m prelaz preko gvozdenih mosta.Bolje da je 9,5 miliona uloženo u izgradnju pješačke staze pored reke Gradac,odnosno u reguliranje sabraćaja u Ulici prve brazde.

    Reply
  3. komsija

    Mozemo li ocekivati uskoro da se zakrpi ogromna rupa u Dr Pitovica ispred Novog vrtica?

    Reply
  4. Tata

    Mostić, drveni, nije to most. Kao da su napravili most na Drini! Valjda nece da propadne za 7-8 godina, kao prethodni.

    Reply
  5. Tu negde u Doktora Pitovića

    Ne možemo, to čeka Aleksandra, kada se bude otvarao vrtić da uzme lopatu i kramp da se slika pored rupe, jer nije bila prilika da „otvori“ radove na rekonstrukciji, razlog zašto nije bio ne zna se. Neće se seći crvena traka, ima da radi lopata.

    Reply
  6. Istina

    Требају ћуприје свуда, али је цена баш добра…

    Reply
  7. Rale

    bolje je al korisnije bi bilo da je uredjena staza za pesake i decija kolica jer je umetnost prosetati a neusinuti vrat zbog vozila

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.