Kažnjeno osam trotinetdžija u Valjevu

Ukupno osam vozača električnih trotineta u Valjevu kažnjeno je zbog načinjenih prekršaja, od kako je počela kontrola učešća ovih lakih električnih vozila u Valjevu. Više prekršaja trotinetdžije su u Srbiji napravile samo u Beogradu i Jagodini.

Naime, kako je saopštio MUP Srbije, u prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u našoj zemlji, pripadnici saobraćajne policije otkrili su ukupno 87 prekršaja pri kojima 34 vozača nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu, bez koja ta vozila, na osnovu Pravilnika u Zakonu o bezbednosti saobraćaja, uopšte ne mogu ni da se nađu u saobraćaju.

Pored toga, kako se navodi, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza na kojoj, po propisu, ovi dvotočkaši treba da se kreću. Uz to, prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Od ukupnog broja prekršaja, kako je saopštio MUP, 23 su učinjena u Beogradu, deset u Jagodini, a Valjevo je sa osam prekršaja na trećem mestu. Slede Subotica i Šabac sa po šest kažnjenih vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.
MUP je ponovio da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu. Tih nalepnica koje predstavljaju svojevrsnu registraciju trotineta, izdato je 3.500, dok su procene da električnih trotineta u Srbiji ima više od 200.000!

13 comments on “Kažnjeno osam trotinetdžija u Valjevu

  1. Pjerili

    Poštovani,
    Treba zabraniti upotrebu E-trotineta u javnom saobraćaju. Neka opština izgradi zatvorenu i uređenu površinu samo za vožnju trotineta.Na takvom terenu manje će biti izloženi opasnostima i manje će ugrožavazi ličnu bezbednost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Na vreme zabraniti vožnju E-trotineta u javnom saobraćaju da kasnije ne bude kasno i bolno.

    Reply
    1. Милош Марјановић

      не треба бранити ништа. Треба само инфраструктуре више. Замислите како изгледа кад се прода 40 станова у сувом центру у згради а само 10 паркинг места…то је већи проблем од тротинета

      Reply
    2. Анонимни

      Svaka čast na ideji, najbolje da nas sve strpaju u logor i da šetamo u krug, jer je tako najbezbednine. I treba sve ukinuti, jer auto može da te zgazi, kao i motor, kao i bicikl, kao i roleri i naravno skejter. Ta njihova ideja biće super dok neko nepogine, tako što će upasti u šaht i pasti pod autobus ili auto, sa sve kacigom, nalepnicom i svetlećim prslukom. Ali… 2000din više para u budžetu…

      Reply
    3. Zoran

      Pa mislim daje pravednije zabraniti automobile po gradovima kao u nekim zemljama,, ovako suludi i pijani a ii drogirani vozači divljaju po ulici,, sramota je da sad policija kažnjava trotinaše zato što njih jedino može da stigne,, e Srbijo Srbijo, gde iti pare da uzmeš

      Reply
  2. sin anarhije

    MUP podmaldio sastav a ovi zeljni dokazivanja , za 4 dana koliko sam bio u Rimu video na stotine takvih , niko ne nosi kacigu a inace je obzirom na guzvu glavno prevozno sredstvo … kod nas mora da se puni budzet , kad vec ne moze privreda …

    Reply
  3. Dejan

    Vozim namerno da me zaustave da vidim kako ce mi naplatiti kaznu,gde je staza za trotinet i kuda da ga vozim,kad uvedu pesacima da nose kacigu i nalepnicu na dupe onda cu i ja na trotinet.

    Reply
  4. Valjevac

    Pa sto ne kazne malo ove sto parkiraju oko Studenta na sve strane oko ovih pekara. Zasto ne zatvore prilaz Eurocentru koji izlazi na pesacki semafor???
    Cekamo da neko nastrada

    Reply
  5. Sima

    Na Desankinom trgu voze kamione i kombije ko da je okretnica saobraćaja.Trotineti su manji problem,imate veće.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.