Lazar Gojković prošao reizbor- Ponovo gradonačelnik

Lazar Gojković drugi  je prvi čovek Valjeva koji je prošao reizbor. Pre njega dva mandata imao je Milorad Ilić kao predsednik Opštine.

 

Od 2000-te godine na ovamo svaki valjevski gradonačelnik imao je samo po jedan četvorogodišnji mandat. Dva mandata na mestu predsednika Opštine Valjevo imao je svojevremeno Milorad Ilić predsednik Opštine Valjevo  od juna 1992. do 16. oktobra 2000. Ukoliko posmatramo formalno samo zvanje,  Gojković je onda prvi gradonačelnik koji je prošao reizbor  jer je Ilić bio u statusu predsednika Opštine.

Nakon Ilića Tomislav Milanović na tom mestu zadržao se samo u jednom mandatu, bio je predsednik Opštine Valjevo od 16. oktobra 2000. do jeseni 2004.godine.

Jovan Tomić biran je na neposrednim izborima i na mestu gradonačelnika bio je  od jeseni 2004. do jula 2008. godine .

Zoran Jakovljević svoj mandat gradonačelnika obavljao je u periodu od 2008 do 2012. godine.

U periodu od 2012 do 2016. godine na mestu gradonačelnika u četvorogodišnjem mandatu bio je Stanko Terzić.

Slobodan Gvozdenović dužnost gradonačelnika obavljao je u periodu od 2016 do 2020. godine.

Lazar Gojković svoj mandat gradonačelnika započeo je nakon izbora 2020. godine kao 63. gradonačelnik Valjeva . Na mesto gradonačelnika došao je predvodivši listu Srpske napredne stranke na održanim izborima u Valjevu  i u tu  u izbornu trku ušao je  kao nestranačaka ličnost. Rođen je 1984. godine u Valjevu. Završio je Fakultet za sport i turizam u Novom Sadu  i ima zvanje master profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Lazar je košarkaški trener sa crvenom licencom. a ima zvanje  master profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Lazar Gojković je vodio mlađe selekcije u KK Metalac. Bio je pomoćni trener prvog tima Vladimiru Đokiću u sezonama kada je Metalac beležio  najveće rezultate u svojoj istoriji. U sezoni 2014/2015 Metalac je izborio plasman u Evro Kup, a godinu kasnije opstanak u ABA ligi.

Na mesto predsednika GO SNS-a Lazar Gojković izabran je u decembru 2022. godine nakon unutarstranačkih izbora u ovoj partiji  tako da je u jučerašnje izbore Gojković ušao sa pozicije prvog čoveka valjevskog SNS-a.

Neki od pomenutih gradonačelnika nisu ni ulazili u trku za drugi krug mandata dok neki na izborima nisu imali dovoljan broj glasova za novi mandat.

Nakon pobede na jučerašnjim lokalnim izborima liste koalicije koju je predvodio Gojković,  u narednim mesecima očekuje se i formiranje skupštinskog saziva pa i potvrdjivanje novog mandata gradonačelnika Gojkoviću koji će tom činjenicom postati i 64. gradonačelnik Valjeva.

 

 

14 comments on “Lazar Gojković prošao reizbor- Ponovo gradonačelnik

    1. Анонимни

      U nazivu liste je pisalo „Aleksandar Vučić“, a ne „Lazar Gojković“. Uostalom, nije bilo glasanje za ličnost, već za listu!

      Reply
    1. Pitam za druga

      Šta te žiga najviše? Što smo vas razdudučili kao Tetak Stamenu ili što ćete četiri godine da nam kmečite u gluteuse?

      Reply
    1. Narod glasa sedi jedan

      Strasno je sto ste vi takvi kakvi ste i sto iz vas isijava mrznja i ljubomora prema mladim ljudima koji su mnogo toga dobrog uradili za ovaj grad i narod?

      Reply
  1. Milena

    Čestitam,skloni neke ljude oko sebe i dugo ćeš trajati,pročitaj češće komentare i predloge Tese iz Kolonije , odlični su

    Reply
  2. Cale

    Čestitam na rezultatima izbora u Valjevu.
    Uz ispravku, da je g. Ilić obnašao tri mandata kao predsednik Opštine (od juna do decembra 1992. Prvi mandat, a onda od decembra 1992. do oktobra 2000. drugi i treći mandat).
    Takođe, valjalo bi već jednom prekinuti agitaciju jedne angažovane „novinarke“ da se na funkciju novog Gradonačelnika izabere jedan lekar iz reda ovogodišnjih kandidata za odbornike. Tom lekaru i njegovoj mentorki iz Valjeva čestitam zajednički doktorat, posebno mentorki jer joj je ovo 11 ili 12 doktorat.

    Reply
  3. sin anarhije

    Kako je rekao svemoguci borac za sve i svasta, tako je i bilo , oni ne mogu ni na odmor a da ga ne pitaju … u sekti mora da se zna red …

    Reply
  4. Miculence

    Bravo lazare! Jesam reko da je sport važniji od muzike! I zato je dobro što je Naš prvi sportista. Jer mnoge Naše žene glasaju kako im muževi kažu! A muževi više vole sport! Mada bi dobro bilo da ga zamenjuje neka pevačica! Onda bi i žene dobile neki znak! Nekog ko njih predstavlja! Sad žreba svi da se ujedinimo! Da mislimo ko jedan! Opozicija nam ne treba! Prošli su izbori!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.