Izabran izvodjač radova za rekonstrukciju objekta štedionice-Radio Valjeva

Konačno su izabrani izvodjač radova  i nadzor na rekonstrukciji objekta zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva . Za rekonstrukciju ovog objekta u Gradsku kuću , grad Valjevo izdvojiće 94 miliona dinara sa PDV-om.

Posle nekoliko meseci trajanja javne nabavke za izbor izvodjača radova na rekonstrukciji zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva 1. jula doneta je odluka o izboru izvodjača radova . Shodno odluci tenderske komisije ugovor je dodeljen konzorcijumu preduzeća Jugogradnja Beograd i Kej Doo Valjevo. Vrednost ugovora je 94 miliona dinara sa PDV-om.

Sam postupak trajao je dugo , a objašnjenje je medijima dao  Vladimir Mišković član Veća i predsednik Radne grupe za rekonstrukciju objekta:  „Insistirali smo na nezavisnoj tehničkoj kontroli radi provere projektno tehničke dokumentacije upravo zbog složenosti posla. Urađena je opsežna analiza, prihvaćene su sve sugestije i sve to u cilju preciznih izvođačkih radova, kako se ne bi ponovilo negativno iskustvo iz prethodnog perioda o nesuglasju projektanta i izvođača“.

Rekonstrukcija pomenutog objekta praktično traje počev od 2017. godine kada su radovi započeti pa zaustavljeni zbog neslaganja zavoda za zaštitu spomenika kulture sa predvidjenim radovima koji bi narušili istorijsku vrednost objekta.

Usledio je dug sudski postupak sa tadašnjim izvodjačima koji su tužili pa potom i naplatili od grada svoja ulaganja pre prekida radova.

Pomenuta zgrada je secesijsko zdanje prve Valjevske banke kasnije Narodne štedionice i građena je od 1903. do 1905. godine. Sadašnjom rekonstrukcijom predvidjeno je očuvanje objekta u istorijskom smislu što se odnosi ne samo na konstrukciju same zgrade već i na ornamentiku fasade.

Valjevska Demokratska stranka u jednom periodu vodila je snažnu kampanju sa tvrdnjom da postoje vlasnici objekta te i da je zgrada pod restitucijom. Tadašnja gradska vlast je tvrdila da su takve tvrdnje proverili te i da postupak ne postoji. Nikada nakon toga nismo u javnosti više ništa na tu temu mogli čuti.

Zgrada je godinama bila izložena propadanju, a novi radovi koji će početi nakon isteka roka za žalbu i potom vremena predvidjenog za uvodjenje izvodjača u posao , trebalo bi da vrate stari sjaj objektu u samom centru grada.

U objektu  će biti smeštena Matična služba Gradske uprave, kao i sala za prijeme i gradske svečanosti. Objekat ima 501 kvadratni metar bruto površine, neto površina je 377 kvadratnih metara.

12 comments on “Izabran izvodjač radova za rekonstrukciju objekta štedionice-Radio Valjeva

  1. Dragan

    lepa vest. bitno je menjati izvodjace dok god neubodemo pravog koji ce uraditi sta je vlast zamislila pa makar to bila sala za vencanje ili muzej fantazije ili nesto trece

    Reply
  2. АнтиБОТ

    Шта је по струци овај Мишковић?
    И какво му је радно искуство?
    По свему судећи, у све се меша, а о свему појма нема.

    Reply
    1. sin anarhije

      Nikakvo , igrao kosarku u prosecnim bg klubovima , radio nigde do uclanjenja u sektu … klasicna prica u tzv modernoj Srbiji koja gura napred kao ovan kroz zatvorena vrata …

      Reply
  3. Branko

    Samo nemoj da se zavod za zaštitu meša u obnovu ove zgrade, jer gde se oni upliću pokazaše na Tešnjaru. Desankin trg je kao vašarište, sedam kafana svaka pušta preglasnu muziku neke dovode i uživo muikante koji bukom od 120 db urnišu stanare okolnih zgrada. Trg je postao parking za dostavna vozila te tek popravljene ploče izlomiše.Manekeni iz komunalne milicijene reaguju.

    Reply
    1. Miloš Marjanović

      komunalna??? hehe, to ne postoji u stvarnosti, samo na spisku za plate

      Reply
  4. Шпанац

    94.000.000,00:510m2 = 184.313,00 din : 117,00 = 1.575,00 Evra
    Da se zida nova zgrada sigurno bi bila veća cena po m2,
    Srećom pa imamo odgovornu, poštenu i nepotkupljivu vlast sa kojom sve sve više bliži obećanom raju.

    Reply
  5. Provaljeni ste odavno

    Pa mora nacelnik tenderas da namesti kako mu gazde iz Bg kazu, zato ga ni ne sklanjaju a dosao na tri meseca. ne moze da se nadje nacelnik u Valjevu.

    Reply
    1. Ван Дајк

      Ау земљаче, где ти живиш ? То је државна тајна, чије одавање је злочин и издаја Србије.

      Reply
  6. Sizif

    Bacin tata i Kej,obe firme bliske vlasti iuz pomoc pretposravljam javnih ulaganja.Istrazuje li ko ovaj sektor?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.