Konstitutivna sednica Skupštine 15.jula

Kako Vamedia saznaje, konstitutivna sednica novog skupštinskog saziva biće održana 15. jula. U skupštinske klupe sešće 51 odbornik iz čak 5 političkih grupacija. Gradonačelnik ponovo Lazar Gojković.

Lokalni izbori u Valjevu održani su 2. juna, a konstututivna sednica novog parlamenta biće održana 15. jula što je u zakonom ppredvidjenom roku . Rezultat izbora bio je takav da će u skupštinske klupe sesti odbornici iz 5 političkih grupacija, a najveći broj odbornika imaće koalicija Aleksandar Vučić-Valjevo u srcu 30 mandata . Sledi koalicija Svanuće sa 17 odborničkih mandata , potom Ujedinjena patriotska opozicija sa dva mandata , a Ruska i stranka Ekologija sa po jednim odborničkim mandatom.

U Skupštini će se ovoga puta naći veći broj opozicionih odbornika nego u prethodnom sazivu kada ih je bilo samo 2 pa je za očekivati da sednice Skupštine ubuduće izgledaju drugačije , odnosno sa većim uključivanjem opozicionih odbornika u skupštinske rasprave .

Shodno rezultatu za gradonačelnika Valjeva u novom četvorogodišnjem mandatu biće izabran Lazar Gojković kome će ovo biti drugi mandat gradonačelnika što je nakon Milorada Ilića pre dvehiljaditih jedini takav uspeh.

Na konstututivnoj sednici biće izabrani i članovi Gradskog veća , a medju njima će po saznanjima biti i novih, ali i starih imena iz prethodnog saziva .

Shodno informacijama iz perioda pre izbora , a u vezi koalicije Aleksandar Vučić-Valjevo u srcu novi zamenik gradonačelnika mogao bi biti Djordje Milanović iz SPS-a,  a nije isključeno i da se u Veću nadje jedan član te partije.

Ipak, konačne informacije biće svakako poznate na samoj sednici kada će biti potvrdjena ili demantovana za sada samo nezvanična informacija o kojoj se spekuliše , da će predsednik Skupštine biti Slobodan Gvozdenović, nekadašnji gradonačelnik Valjeva .

Ostaje i da se vidi ko će sve biti odbornici novog gradskog parlamenta jer iako zakon predvidja da se u Skupštinu ulazi redom počev od broja 1 na predatoj izbornoj listi, odbornik ima pravo da ne prihvati odbornički mandat ukoliko to ne želi ili pak biva angažovan na nekoj drugoj funkciji .

 

 

3 comments on “Konstitutivna sednica Skupštine 15.jula

  1. Dragan

    bravo. potez sa bobom je sjajan. kad smo videli da se lose kotira medju gradjanim ami smo ga kao oterali i sad kad se sve smirilo mi ga vracamo na velika vrata

    Reply
  2. Cale

    Gospodinu Gvozdenoviću ta funkcija više odgovara. Ima da se samo tako nadgornjava i mlati sa opozicijom, ali i sa svojima.
    Uz već poznate funkcionere, priča se po čaršiji, da će biti imenovana 4 pomoćnika Gradonačelnika (M. Milutinović, D. Grujičić, D. Vitorović i V. Blagojević) a u Veće, uz dva člana po funkciji (L. Gojković i Đ. Milanović) biće još 9 članova (N. Tadić – ZS, M. Ninković – PUPS, Terzićka – SDPS, M. Vujić – SRS, A. Vujić-Subotić – SPS, V. Mišković – SNS, N. Rasulić – SNS, R. Rstić – SNS i neko iz Palmine Jedinstven Srbije). Da li će zaista tako biti – saznaćemo 16.07.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.